Исканията на майките се удовлетворяват. Кабинетът прие серия от мерки

...
Исканията на майките се удовлетворяват. Кабинетът прие серия от мерки
Коментари Харесай

Бисер Петков: Проблемът с неравенството не може да бъде решен с един бюджет

Исканията на майките се удовлетворяват. Кабинетът одобри серия от ограничения касаещи хората с увреждания. Това законодателство е ориентирано към решение на проблемите на хората. Правителството работи. Това сподели общественият министър Бисер Петков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ По отношение на цените на горивата, държавното управление има намерение да подкрепи всички, които получават целеви помощи за отопление и да изплати по още 100 лв. в допълнение, които да компенсират нарастването на цените на газа и горивата “, заяви той.

„ Познавам по-добре настояванията на майките на деца с увреждания, тъй като с тях съм провел десетки срещи. Когато има съответни претенции, държавното управление може да предложи съответни ограничения “, призна общественият министър.

По отношение на общественото неравноправие, Бисер Петков съобщи: „ В бюджетът за 2019 година се планува един значителен растеж на обществените разноски, очакван е забележителен растеж на минималната работна заплата, която ще стане 560 лв.. Предвидени са и разноски за поддръжка на социално-слабите. Във фокуса на държавното управление са хората с увреждания, точно по тази причина са планувани 150 милиона лв. за тях. Предвидена е една сума от 40 милиона лв. за енергийно подкрепяне на 200 000 българи, с цел да се компенсира растежа в цените на горивата. Това са ограничения, които целят да подкрепят уязвимите групи. Проблемът с неравенството не може да бъде решен с един бюджет “, акцентира той.

„ За последната година междинната работна заплата е 1100 лв. за последното тримесечие и демонстрира нарастване със 7,8% по отношение на предходните три месеца. Имаме изпреварващ растеж на приходите, само че той не е толкоз забележителен, че да промени обстановката. Линията на беднотия за идната година нараства и това се регистрира “, сподели общественият министър.

Бисер Петков регистрира, че има по-висока събираемост на налозите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР