Исканията им за по-високи заплати остават непроменениПолицаи и надзиратели излязоха

...
Исканията им за по-високи заплати остават непроменениПолицаи и надзиратели излязоха
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели продължават да искат по-високи заплати

Исканията им за по-високи заплати остават непроменени

Полицаи и надзиратели излязоха на следващ митинг. Исканията им остават непроменени, а точно - по-високи заплати, по-добри условия на труд и промяна в интерес на жителите, съобщи

Сборните точки на днешния митинг бяха няколко. Точно в 12 на обед, надзиратели от разнообразни затвори в страната се събраха пред министреството на правораздаването. Половин час по-късно стартира и митингът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, които се събраха пред вътрешното министерство.

Малко по-късно двата митинга се сляха пред министерството на финансите. Където за следващ път надзиратели и служители на реда обявиха настояванията си.

Според Цветан Михайлов от Синдикат на чиновниците в пандизите, в системата главната заплата с която започва един чиновник, е 1200 лв.. Сред настояванията са нови униформи и средства за хигиена.

И до момента в който чиновниците в Министерство на вътрешните работи нямат заричане, то преди дни – правосъдният министър Надежда Йорданова даде дума пред надзирателите, че заплатите им ще бъдат вдигнати. С какъв брой щяло да стане ясно в края на месеца. Поетият ангажимент обаче не спря част от чиновниците в пандизите и през днешния ден да излязат на улицата.

В ранния следобяд недоволстващите се насочиха и към Народното събрание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР