Искането за свикване на Национален съвет на БСП на 29

...
Искането за свикване на Национален съвет на БСП на 29
Коментари Харесай

Искането за свикване на Национален съвет на БСП на 29 август е безпредметно

 Искането за привикване на Национален съвет на Българска социалистическа партия на 29 август е безпредметно. Това излиза наяве от разпратено до всички членове на НС  решение на ИБ на Българска социалистическа партия, научи Епицентър.бг.

Искането за привикване на пленум по средата на вътрешнопартийната капания за директен избор на водач не е по решение на управлението на партията, а въз основата на писмо, изпратено от А. Пиринска с подписите на 1/3 от членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия, обозначили се към този момент като така наречен " вътрешна съпротива ".

Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия показва, че оповестеният дневен ред на тази група от членовете на пленума, дублира въпроси, по които Народно събрание на Българска социалистическа партия се е произнесъл.

И се конкретизира.

" Относно приемането на дневен ред на конгреса: Дневният ред на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия е признат с решение на Народно събрание на 23 февруари 2020 година.

По отношение настояването на политическа позиция за обстановката в страната и привикване на Велико национално заседание, такава към този момент е изразена единомислещо в Становище на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия и управлението на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " на 18.08.2020 година.

Що се касае до одобрение претенденти за кметове на частични избори, ИБ на Българска социалистическа партия напомня, че към момента няма издигнати претенденти, тъй че към този миг Народно събрание няма кого да утвърждава. "  

Изпълнителното бюро на партията акцентира, че " настояването за взимане на решение за удължение на мандата на ръководители на Общински организации на Българска социалистическа партия с бройка под 150 членове, които са с два мандата, може да бъде взето до провеждането на 50-я конгрес на Българска социалистическа партия на 26 септември 2020 година ".

Освен това, от управлението на партията осведомят, че оповестените докладчици по тематиките от дневния ред, не знаят, че им е предоставена такава задача. Янаки Стоилов е в отпуска и на 29.08.2020 ще отсъства от София.  

" Поради тези аргументи ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия смята, че не е належащо да се организира съвещание на Народно събрание на 29.08.2020 година ".

Така приключва писмото, което е изпратено до всички членове на Народно събрание на БСП
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР