Искането за нова симфонична зала в София не е каприз.

...
Искането за нова симфонична зала в София не е каприз.
Коментари Харесай

Архитекти и урбанисти ще дискутират изграждането на нова концертна зала в София

Искането за нова симфонична зала в София не е каприз. Не е екстравагантно предпочитание за облекчаване потребностите на една лимитирана професионална общественост или нейната подбрана аудитория. Ни минимум. Ние знаем, че музиката е езикът на Бога. И възприятието, което изпитваме, общувайки на този език, е най-желаното и лелеяно възприятие. Щастието. А филхармониите по света са центрове за генериране и разпространяване на Щастие.

Тези думи посрещат всеки, който се интересува от плановете на фондация " Богария ". Тя е в основата на организацията на първата по рода си креативна работилница на тематика " Бъдещата зала на музикалните изкуства в България ".

Работилницата стартира в 18 часа на 7 март и ще се организира всеки четвъртък, петък и събота на месец март в постройката на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Поканени са всички заинтригувани архитекти, урбанисти, статуи и други актьори, подготвени за дейна професионална и въодушевена работа за полагане основите за построяването на бъдещия нов храм на музиката - храм, който да радва и поражда високо самочувствие и горделивост у всеки българин в този момент и в далечното бъдеще.

Предварителната регистрация на искащите да вземат участие е до 5 март 2018 година в това число на мейл-адрес [email protected], в интернет страницата на Университета по архитектура строителство и геодезия, във Facebook страницата на самодейността или  на тел. 0888231744.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР