Искането за драстично поскъпване на тока за пореден път доказва

...
Искането за драстично поскъпване на тока за пореден път доказва
Коментари Харесай

БСП: Едно и също лице стои зад сделката за закупуването на ЧЕЗ

Искането за фрапантно повишаване на тока за следващ път потвърждава несъответстващото ръководство на електроенергийната ни система от държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков по време на конференция в централата на партията.

Според него до това се е стигнало поради насъбраните разноски в НЕК.

„ Неадекватното включване на американските компании в НЕК води до загуби. Нещо повече - всички последици от несъответстващото ръководство се трансферират върху потребителите “.

„ Това е политика, които пази ползите на богатите, за сметка на бедните, трансферира се отговорност и това се прави посредством признаването на вложения в бъдеще, чийто цена се покачва през днешния ден “, разяснява Ерменков. По думите му повишението на цената на тока, желана от ЧЕЗ, със 68%, е непостижима.

„ Това се дължи на несъответстващите разноски на сдружението. Закупиха се електромери, които не работят за 72 милиона лв. “, показват от Българска социалистическа партия.

„ На този декор, ЧЕЗ за следващ път прави опит да продаде своите активи в България и то на доста по-лош вложител от Инерком. Тези вложители нямат никакъв опит с ръководството на електроенергийна система, те са в застрахователния бизнес. Румъния и Гърция са им отказали да закупят застрахователни сдружения, поради неприятно финансово положение “.

Българска социалистическа партия имат подозрения, че зад това сдружение се крие нова мастита фигура като Гинка Върбакова. „ Има проблеми и с контрола, което държавното управление реализира върху електроенергийната система и кражбите на електрическа енергия “, разяснява Ерменков.

Велизар Енчев прикани за митинг пред централата на ЧЕС по отношение на желаното нарастване на цената на тока.

Според Ерменков се е сменил параванът, само че лицето зад договорката за закупуването на ЧЕЗ, е едно и също.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР