Искането на президента в превод означава, че иска цялата власт

...
Искането на президента в превод означава, че иска цялата власт
Коментари Харесай

Правителството: Президентът иска цялата власт в държавата

Искането на президента в превод значи, че желае цялата власт в страната. Това съобщи на ексклузивен брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев единствено час, откакто президентът Румен Радев в публично изказване изиска оставката на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.

" Благодаря на всички български жители, които стачкуват, без да нарушават публичния ред. Специална признателност към служителите на реда, които са подложени на голямо напрежение. Вероятно очаквате след включването на господин президента огледална реакция. Няма да има такава. Няма да кажа, че държавното управление желае оставката на президента. Това би довело до тежка институционална рецесия. Българският президент има повече от година до края на мандата си и аз държа той да го изкара, все пак. Не очаквайте от мен и да петня президентската институция. Правителството се трансформира в мафия, когато прокуратурата повдигна обвиняване към съветниците на господин президента ", сподели още Дончев. 

И акцентира, че настоящето държавно управление е единствената допустима структура, която може да ръководи сега. 

" Министерският съвет не е на Бойко Борисов, президенството не е на Румен Радев, а българската полиция не е на Младен Маринов. Те са на България. Искам да прикани всички да пазим страната, тъй като нямаме друга. Който и каквито политически сметки да прави, дано да пази страната ни ", сподели още вицепремиерът Дончев. И прикани политиците за малко повече мъдрост. 

От своя страна общественият министър Деница Сачева дефинира като рисков за страната " политическият екстремизъм, който се пробва да практикува Радев ".

" Ние желаеме да се възвърне разговорът с институциите. Г-н Радев не е намерил 24 часа да разяснява новината, че успяхме да влезем в чакалнята на еврозоната. Нека, в случай че някой има други проекти за България, които са отвън демокрацията, да излезе и да каже това. Призоваваме да се почитат институциите на България, тъй като друга страна нямаме ", акцентира Сачева.

" Няма потребност от борба, приканвам към разговор, разсъдък ", съобщи Красимир Каракачанов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР