Искането на президента Румен Радев в превод означава, че иска

...
Искането на президента Румен Радев в превод означава, че иска
Коментари Харесай

ГЕРБ: Президентът иска цялата власт в държавата

Искането на президента Румен Радев в превод значи, че желае цялата власт в страната. Това съобщи на ексклузивен брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев.

Той акцентира, че настоящето държавно управление е единствената допустима структура, която може да ръководи сега. И добави, че няма нито да желае оставката на президента, нито да ругатни президентската институция, тъй като това би задълбочило още повече институционалната рецесия в страната.

По-рано Радев направи изказване, в което прикани държавното управление и основният прокурор да подадат оставки.

Вицепремиерът напомни, че Министерският съвет не е на Бойко Борисов, президентството не е на Румен Радев, а българската полиция не е на Младен Маринов. А те са на България. "Искам да прикани всички да пазим страната, тъй като нямаме друга. Който и каквито политически сметки да прави, дано да пази страната ни ", моли Дончев.

Социалният министър Деница Сачева се обърна към жителите, "които изпитват боязън от това какво ще се случи и по какъв начин ще изкарат зимата, в случай, че се борим с тежка пандемия и непрестанно отговаряме на обществени и стопански потребности ".

Според Сачева човек, който подбужда към митинги, би трябвало да има явен проект за деяние. А "политическият екстремизъм ", който се опитвал да практикува Радев бил рисков за страната.

Социалният министър обърна внимание на това, че президентът не намерил време да разяснява новината, че България е влезнала в чакалнята за ERM II.

"Не съм вярвал, че иска ми се наложи да разясня изявления на президента, който почитам, само че се постанова. Институциите водят война, вместо да си подадат ръка. Да стартираме от онази преживелица, която разгневи народа – тази в Росенец, когато едни гардове на НСО по жесток и противозаконен метод попречиха хора, които вършат политически пиар. Този парцел е продаден по времето на Иван Костов, а по времето на Орешарски е завършен. Сега последователите на тези партии споделят: "Защо не вършиме нищо?”. Няма по какъв начин да извърша разпоредби на НСО, които опонират на Конституцията. Тези, които хвърлиха българското знаме на земята, би трябвало да бъдат наказани”, счита министърът на защитата Красимир Каракачанов.

На въпрос дали обвиненият предприемач Васил Божков стои зад митингите, Каракачанов отговори, че не знае кой е уредникът, само че разкри, че от прозорците на кабинета му се е виждала футболна агитка. И описа, че знае за случай, в който на симпатизант на Вътрешна македонска революционна организация му били препоръчани 50 лв., с цел да взе участие в митинга.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР