Искането на консервативните баварски съюзници на германския канцлер Ангела Меркел

...
Искането на консервативните баварски съюзници на германския канцлер Ангела Меркел
Коментари Харесай

За Чехия затварянето на гранциите в ЕС е неприемливо

Искането на консервативните баварски съдружници на немския канцлер Ангела Меркел за гранични инспекции в границите на Европейски Съюз за прекъсване на идването на мигранти в Германия, е недопустимо за прилежаща Чехия, съобщи през днешния ден чешкият министър председател Андрей Бабиш, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Бабиш сподели, че Европейски Съюз има към момента доста какво да направи по въпроса за миграцията, само че не трябва да не помни основополагащите си правила, в това число свободата на придвижване.

" Ройтерс " напомня, че Чехия е член на шенгенското пространство.

" Неотдавнашните диспути за миграцията в Германия водят до оферти за затваряне на граници и възобновяване на граничния надзор, което не е задоволително за нас ", сподели Бабиш на конференция за Европейски Съюз в Прага.

Християндемократите на Меркел и баварският им съдружник Християнсоциалният съюз (ХСС) водят личен спор за имиграцията, който заплашва да разцепи съдружното държавно управление.

Лидерът на ХСС Хорст Зеехофер, който е и вътрешен министър, е изготвил проект Германия да връща от границата мигранти, които към този момент са се записали в други страни от Европейски Съюз. Меркел обаче е срещу едностранни ходове за смяна на политиката й на отворени порти от 2015 година и подкопаване на престижа й. ХСС даде на канцлера две седмици да откри европейско решение на казуса с имиграцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР