Искането на Евелин Банев-Брендо да изтърпява в България, наложените му

...
Искането на Евелин Банев-Брендо да изтърпява в България, наложените му
Коментари Харесай

Съдът: Брендо да се върне в ЕС и тогава да иска български затвор

Искането на Евелин Банев-Брендо да изтърпява в България, наложените му от Италия и Румъния ефикасни присъди (20 и 10 години) не може да бъде прегледано, защото той не се намира на територията на страна от Европейски Съюз. Това изяснява Софийският апелативен съд, който като втора инстанция през днешния ден удостовери разпореждането на Софийския градски съд, с което беше отхвърлено настояването на Банев да изтърпява тук присъдите си. Молбата на Банев е неприемлива, одобри съдът и приключи делото по нея.

Според формалните данни, Банев се укрива след произнесената у нас 6-годишна ефикасна присъда. В тази връзка през 2018 година той е бил разгласен за общодържавно търсене, а след това по отношение на него е издадена Европейска заповед за арест. Обявен е и за интернационално търсене от Интерпол. Междувременно наказаният е бил открит в Украйна, напомня съдът. Банев беше арестуван в Украйна за десетина дни предишния септември. След това украинският съд го пусна поради в това време придобито от него украинско поданство. След това местонахождението му е незнайно.

Затова и апелативните магистрати вършат извод, че Банев не е на територията на България, още повече че при първото негово легално влизане на тук следва да е арестуван в действителност и отведен на място за изтърпяване на наказването " отнемане от независимост " по влязлата в действие присъда на Софийския градски съд. И трите присъди на Банев са все за закононарушения, свързани с опиати, по-специално с кокаин - от организирането на трафик до прането на пари от продажбите.

Определението на САС е дефинитивно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР