Искането на българската прокуратура имунитетът ми като евродепутат да бъде

...
Искането на българската прокуратура имунитетът ми като евродепутат да бъде
Коментари Харесай

Йончевa застана до Станишев и отсече: В мой интерес е да съм без имунитет

Искането на българската прокуратура имунитетът ми като евродепутат да бъде свален не е изненада за мен. Това разгласи в „ 120” минути Елена Йончева. Социалистката добави, че е в неин интерес да бъде без имунитет, с цел да завърши по-бързо следствието.

„ Европейският парламент се доверява на националните институции и българската прокуратура, това е процедура и рутинна процедура. Аз ще срещна моите сътрудници в Екологичен потенциал с обстоятелствата, с цел да схванат те по какъв начин един български жител и политик, който изнася тежки корупционни практики в Българи – по какъв начин той е осъден за това”, разяснява още тя.

Тя добави, че чака реакцията на новия основен прокурор Иван Гешев по отношение на обвиняванията към нея. Тя посочи, че практиката в Брюксел е оставката ѝ да бъде гласувана, а тя единствено може да изиска ускорена процедура.

„ В 100% от случаите имунитетът се смъква, тъй като Европейският парламент няма проверяващи функционалности, той се доверява на българските институции. Внесох тъжба в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, получих отговор, че жалбата е приета”, добави тя.

„ Използвам всички принадлежности в Европейския парламент, задавала съм съответни въпроси към Тимерманс, Веря Юрова в Комисията по правораздаване. Правила съм остри изявления по отношение на корупцията и свободата на медиите в България. Явно няма задоволително информация”, сподели евродепутатката и добави, че се е схванала с Нинова и тя я поддържа.

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев разгласи, че поддържа Елена Йончева. Той напомни, че също е минал по този път и е бил със свален имунитет като евродепутат.

„ Познавайки я от толкоз години, аз съм безусловно уверен в нейната непорочност разбирам по какъв начин се усеща, тъй като минах в предишния парламент през същата процедура и аз настоявах за ускорена процедура”, уточни Станишев.

Относно обвиняванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че Йончева няма безапелационни резултати в Брюксел, Йончева отговори, че битката с корупцията не зависи единствено от нея.

Станишев разяснява, че е сюрпризиран от реакцията на Българска социалистическа партия и схващането на левицата, че Елена Йончева е единствената виновна за битката с корупцията в партията.

Елена Йончева сподели още, че по-добрият вид е мониторинговият отчет над България да отпадне, тъй като той към този момент не е ефикасен, само че се оказва спънка пред приемането на страната ни в Шенген.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР