Искане за задържане и екстрадиция в САЩ на още четирима

...
Искане за задържане и екстрадиция в САЩ на още четирима
Коментари Харесай

САЩ искат задържане и екстрадиция на още четирима българи

Искане за задържане и екстрадиция в Съединени американски щати на още четирима души е постъпило през днешния ден у нас. Това заяви пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров.

Става дума за двама мъже и две дами, които са упрекнати от Съединени американски щати за същия случай като на станалия прочут в последните дни Желяз Андреев, а точно, че са изнасяли самолетни елементи за Сирия посредством българския клон на американска компания.

Главният прокурор съобщи, че и четиримата към този момент са открити на територията на София, само че няма да бъдат арестувани за 72 часа, каквато е процедурата. По думите на Сотир Цацаров има опция в контракта за екстрадиция със Съединени американски щати, подписан през 2008 година, за осъществяване на съвещания на експертно равнище сред България и Съединени американски щати за избрани случаи.

След като преди няколко съдът в Добрич пусна с мярка " подписка " Желяз Андреев с претекста, че обвиняването му от Съединени американски щати няма аналог в българското законодателство, се допуска, че и в другите четири случая, в случай че се стигне до съда, още веднъж ще бъдат върнати по същия метод.

Обвиненията в Съединени американски щати са повдигнати през октомври 2016 година, като към този момент няма информация за какво се е чакало година и половина преди да се пуснат молбите за изгонване. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР