Искане за провеждане на Референдум за (повече) народовластие ще бъде

...
Искане за провеждане на Референдум за (повече) народовластие ще бъде
Коментари Харесай

Ново автошествие предстои в Пазарджик на 2 декември

Искане за осъществяване на Референдум за (повече) народовластие ще бъде повдигнат на идващия митинг в Пазарджик, плануван за 2 декември. Сборният пункт още веднъж ще е на битака, от 13,00 часа. Събитието се разпространява в обществените мрежи от гражданската организация „ Моят Пазарджик “. Прави усещане обаче, че паралелно с настояванията за естествени цени и обективни приходи този път има и много политически. Те не са ориентирани към избрана партия, а против системата на ръководство.

Поставени са 5 въпроса. Сред тях са дали народът да може да инициира референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание, дали национални допитвания да се предизвикват с най-малко от 100 000 имена, дали резултатът от него да се признава, в случай че повече от половината отговори са позитивни. Следващите се отнасят за въвеждане на електронно гласоподаване и за мажоритарен избор на депутати.

Вероятно и идващият митинг ще бъде под формата на автошествие, заяви Цветозар Угринов от „ Моят Пазарджик “. Този път е разгласен по друг метод, с цел да може повече хора да го виждат, защото до момента някои не попадали на събитията във Facebook. Угринов заявява, че със съидейниците му не желаят партии да се възползват от националното неодобрение и вършат всичко допустимо да не позволен това.

Целта им е не да носят дивиденти на едни или други политически организации, а да се борят повече да се чува гласът на народа. В момента за референдум се желаят голям брой гласове, а даже той да се организира сполучливо, в множеството случаи Парламентът отхвърля резултатите, уточни пазарджиклията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР