Искане за отпускането на 7000 лева в помощ на параклиса

...
Искане за отпускането на 7000 лева в помощ на параклиса
Коментари Харесай

Гласуват 7000 лв. за довършването на параклис в Асеновград

Искане за отпущането на 7000 лв. в помощ на параклиса „ Св. св. Кирил и Методий ” ще гласоподава Общинският съвет на Асеновград на сесията тази сряда. Докладната е входирана от ръководителя на локалния парламент Драгомир Георгиев. Средствата ще се употребяват за изработването на ръчно резбован иконостас и 6 икони към него.

„ Сумата, която ни е нужна, е в размер на 10 000 лв., само че останалите пари ще съберем от донори ”, сподели архиерейският наместник на Асеновград Йордан Георгиев. Иконостасът би трябвало да е подготвен до няколко дни и се създава от майстори, които работят строго по православните догми. Иконите са на Исус Христос, Света Богородица, св. Йоан Кръстител, Св. св. Кирил и Методий, св. Климент Охридски и св. Наум Охридски.

„ Благодаря на предходния Общински съвет за това, че отпусна мястото, уповавам се, че този ще отпусне средствата, нужни за иконостаса и иконите. Целта на целия план е в центъра на града да има едно умалено копие на църквата " Св. Петка Петричка ”, която се намира на Асеновата цитадела. Надявам се, че донори също ще оказват помощ за довършването на храма, показа още архиерейски наместник Георгиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР