Искане на новоизбрания районен кмет от Демократична България(ДБ) Константин Павлов

...
Искане на новоизбрания районен кмет от Демократична България(ДБ) Константин Павлов
Коментари Харесай

ДБ и кметът на „Лозенец“ искат премахване на „Златен век“

Искане на новоизбрания областен кмет от Демократична България(ДБ) Константин Павлов да бъде отстранен противозаконния градеж „ Златен век “ е отправено към арх. Иван Несторов, шеф на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) и е подкрепено от мнение, съдържащо правните учредения за сходна мярка, както и обстоен последователен обзор на проблема, се споделя в известие от партията. 
Внесеният от Павлов документ ясно потвърждава, че разрешението за градеж на “Златен век ” към този момент е изгубило правното си деяние. Становището му би трябвало да запълни шестмесечното безмълвие от страна на основния проектант на Столична община (СО), арх. Здравко Здравков, откакто през април 2019 година началникът на ДНСК арх. Несторов го задължи да се произнесе по проблема. 
В настрана искане, отправено до Столичния кмет и основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура, Павлов упорства за служебно изменение на настоящия обстоен организационен проект на кв. 272а, м. „ Лозенец I-ва част “, тъй че да бъдат приведени предвижданията на подробния проект с тези на Общия организационен проект в сходство с настоящите законови условия.
Припомняме, че сигнали до прокуратурата и до Инспектората на Висш съдебен съвет внесоха през август от Инициативен комитет " Лозенец ", които от години се опълчват на строителството на небостъргача " Златен век ". Единият сигнал бе за несъблюдение на отговорности от страна на ДНСК, а другият за надхвърляне на пълномощията от страна на арбитър. В писмо до медиите те подсетиха, че още през април, след среща при премиера с всички виновни институции, районният министър Петя Аврамова, дружно с началника на ДНСК, кметът и основният проектант на София, бе оповестено, че разрешението за градеж на 120-метровата постройка на лозенския рид е изтекло през 2017 година и не може да бъде възобновено. Началникът на ДНСК трябваше да приготви заповед, с която дефинитивно да приключи това строителство. Такава заповед обаче не e издадена и тогава и досега. Повече четете ТУК.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР