Искане да се разгледа ситуацията с обявяването на 70 руски

...
Искане да се разгледа ситуацията с обявяването на 70 руски
Коментари Харесай

Корнелия: Външният министър да отмени нотата за изгонените руски дипломати

Искане да се прегледа обстановката с оповестяването на 70 съветски дипломати за Персона нон грата са внесли в Народното събрание от Българска социалистическа партия за България, оповестиха на брифинг от партията.

От левицата упорстват Народното събрание да разпореди на министър-предесателя неотложно да даде инструкции за краткотрайно прекъсване на действието на връчените ноти на 70-те съветски дипломати, както и министърът на външните работи Теодора Генчовска да стартира диалози с съветската страна по трайно разрешаване на зародилата обстановка.

Не считаме, че е обикновено тъкмо в този миг Народното сърание да не се заеме с това, което вълнува най-вече българското общество и което може да откаже трайно въздействие върху стопанската система на страната и върху естественият живот и върху двустранните връзки сред Русия и България. Силно се надяваме да не се стигне до крайности и нека да не се постанова друго изключително съвещание за още по-сложна обстановка, в която бихме изпаднали, аргументираха се от Българска социалистическа партия.

Разговорите за държавно управление обаче ще стартират, макар че обстановката с съветските дипломати ги вършат още по-трудни.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР