Исканата от БСП оставка на председателя на парламента Димитър Главчев

...
Исканата от БСП оставка на председателя на парламента Димитър Главчев
Коментари Харесай

Ж. Бойчев: Исканата оставка на Главчев не е каприз на БСП, а отстояване на права

Исканата от Българска социалистическа партия оставка на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев ще бъде гласувана през днешния ден в Народното събрание.
Това не е каприз на опозицията, а става въпрос извоювани и одобрени права и правила на парламентарната народна власт, които се погазват по един най-груб метод, сподели в изявление за „ Преди всички “ Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия:

Няма по какъв начин ние да не реагираме на подобен вид държание от страна на болшинството. Това е невиждано. В досегашната най-нова парламентарна история на България няма случай, в който водачът на най-голямата опозиционна партия да бъде гонен от зала.

Поведението на Главчев не е еднократен акт, а редовно държание, сподели още той:

На първия месец на работата на това Народно събрание отново поискахме оставката на господин Главчев. Тогава беше за невъзможността законодателните оферти и самодейностите на Българска социалистическа партия да бъдат включвани в дневния ред и в пленарна зала, да бъдат обсъждани. Имаше един систематичен, целеустремен опит за блокаж на активността на ПГ. Това е рецидив в държанието на ръководещите. Няма по какъв начин да не реагираме на всичко това. След всичко, което направи господин Главчев, не виждам вид, в който той може да продължи да бъде отпред на Народно събрание. Той сподели, че не може да владее залата.

Жельо Бойчев съобщи, че като не влиза в зала, Българска социалистическа партия не прави протест, а пази правата си:

Това е отбрана на изконни права – на правото да имаш мнение, на правото да го изразяваш, на правото да представляваш българските жители, на правото да задаваш въпроси и да искаш отговори, пък било то и от министър-председателя, даже и да се споделя Бойко Борисов . По всички значими въпроси очаквайте дейна позиция от нас.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР