Искаме всеки един от присъстващите министри да ни запознае защо

...
Искаме всеки един от присъстващите министри да ни запознае защо
Коментари Харесай

Нинова беснее от парламентарната трибуна

Искаме всеки един от присъстващите министри да ни запознае за какво не може да работи с министър Бисер Петков. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебата по рокадите в кабинета.

"Уважаеми сътрудници какво се случи от през вчерашния ден до през днешния ден, откогато беше оповестена промяната в кабинета.

Първо, през вчерашния ден се появи прессъобщение, че през днешния ден в 12 часа новият министър ще одобри. 12 часа мина. Отменете си прессъобщението.

Това е малък подробност към огромното. За следващ път държавното управление споделя на нас, нека да ви е неловко това, само че и на бъгарските жители - Народното събрание е нищо.

Аз вземам решение, аз назначавам, аз вкарвам 12.00 часа. Няма никакво значение, че няма такава точка в дневния ред на Народното събрание. Системно в три държавни управления наред разрушава институциите ", сподели още Нинова, представена от Фокус.

"Колеги, вие дали прочетохте решението за промяната на министри. Някъде да сте видели претекстове. Тук няма нито една дума - претекстове. Единствените думи на премиера за промяната са, че никой министър в кабинета не желае да работи с Бисер Петков.

Уважаеми господин Дончев, по-страшно нещо от високия звук в политиката е мълчанието в политиката. Вашата група мълчи към този момент час и половина.

Г-жо ръководител желаеме всеки един от присъстващите министри да ни запознае с претекстовете си, за какво не може да работи с министър Бисер Петков ", прикани Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия попита дали ръководещите са броили какъв брой промени имат в този кабинета.

"Осмата от 19 министри. Почти половината кабинет за три години се превъртя. Осем промени, в предходните имаше претекстове.

Бяха или за корупция, или заради непросветеност. Какво значи това? Половин министерски съвет заменен за три години заради подозрения за корупция. Това значи - несръчност на този екип, която поражда неустойчивост в страната.

Вие ги сменяте тези министри като носни кърпи. По този метод се пробвате да отпушите напрежение, с цел да не стигне въпросът до първия, само че първия постоянно носи отговорност ", сподели Нинова.

Според нея казусът не е в фрагментите, а систематичен.

"Той е в това, че цели системи са в колапс в България. Като Кирил Ананиев смени Николай Петров какво се промени в опазването на здравето към по-добро. Освен, че последният месец започнаха да затварят лечебни заведения. Здравната промяна я няма никаква.

Какво се промени? Става по-лошо? Какво стана, когато Росен Желязков смени господин Москавско - тол системата е в цялостен неуспех ",попита още Нинова.

"Какво значение имат кадровите промени, когато е сгрешен моделът ", съобщи Нинова.

"Казвате ръководещите, че тя ще извършва програмата на държавното управление. Тогава е ненужно да ви запитвам - ще има ли преизчисляване на пенсиите. Ням а да има, тъй като държавното управление на Борисов го няма в програмата си. Ще се направи ли минималната пенсия 300 лева Не, няма, тъй като в програмата го няма.

Пише ли в програмата на ГЕРБ, че ще въвеждате противоконституционната джендъридеология. Не, само че тя я вкарваше като зам.-министър на образованието.

Пише ли, че ще трансферирате част от грижите за нашите деца на Неправителствени организации против тлъсто възнаграждение. Не, не написа. В Конституцията написа, че това е грижа на страната.

Във вашата стратегия не го написа, само че тя го правеше. Въпросът е риторичен, отговорът вие ще си го дадете ", съобщи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия Подчерта, че следващата кадрова смяна не взема решение нито един проблем, а се прави с цел да се изкара мандата.

"Кадровата смяна е мъка за държавното управление. По-лошо тя е неустановеност за страната, колапс за цели системи и мъка на българския народ ", приключи изявлението си Корнелия Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР