Искаме третия мандат, готови сме с правителство, това заяви на

...
Искаме третия мандат, готови сме с правителство, това заяви на
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Искаме третия мандат, готови сме с правителство

" Искаме третия мандат, подготвени сме с държавно управление ", това съобщи на брифинга на стълбището пред Българска народна банка Костадин Костадинов - водач на Политическа партия " Въздраждане ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Да се спрат всякави дейности в посока влизане на България в Еврозоната, прикани Костадинов.

" Очевидно е, че датата 01.01.2024 година не е постижима, тъй като не отговаряме на доста от критериите.  Например не отговаряме на  ифнлационния аршин. В момента той е над 50%.  Не овладяваме инфлацията ", съобщи Костадинов.

Трябва да се направи експертен диалог по тематиката, а не да се приказва за приемането на еврото, единствено като за панацея. Министерството на стопанската система отдели 10 млн. лева.  за рекламиране на еврото и дава единствено едната позиция. Сега е редно да даде още 10 млн. лева, с цел да се обяснят изгодите от запазването на българската валута, която е една от най-старите и постоянни валути в света, стана ясно от думите му. 

" Считаме, че би трябвало да се беседва с всяка една от заинтерсованите партии и да се чуе мнението им по въпроса. Наша контактна група ще насочи предложения към всички партии за диалози по тематиката.  Искаме този диалог да е обществен ", сподели водачът на Политическа партия " Възраждане ".

" Въпросът за еврото би трябвало да се сложи на референдум. България и Румъния са  единствените страни в Европейски Съюз без нито един референдум - нито за приема в Европейски Съюз, нито за участието в НАТО ", сподели още той.. 

Костадинов разяснява и тематиката за финансовата рамка за идната година и възможноста за актуализация на бюджета.

" Скептичен съм по отношение на пиемане на бюджет, само че занапред обаче ще го раглеждаме и ще чуем мнението на нашите експерти ", съобщи той. 

На въпроса дали биха подкрепили непознати политики и партии, той от приказва, че от " Възраждане " биха го създали, в случай че останалите споделят техните визии, изключително по тематиките за влизането на България в Еврозоната, за териториалния суверенитет на страната и рухването на глобите против Русия.

48-то Народно събрание Костадинов разгласи за " мъртвородено ", а неналичието на диалогичност е съществена негова характерност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР