Искаме третия мандат, дали вече можем да го получим зависи

...
Искаме третия мандат, дали вече можем да го получим зависи
Коментари Харесай

Възраждане поиска третия мандат от президента

„ Искаме третия мандат, дали към този момент можем да го получим зависи единствено и само от президента “. Това съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов след консултациите при президента Румен Радев.

Според него предполагаем късмет за държавно управление има и за първия, и за втория мандат, само че ще бъде безусловно несигурно.

„ Както падна държавното управление на Кирил Петков, по този начин ще падне и това “, съобщи Костадинов, представен от Българска телеграфна агенция. Според него президентът не би трябвало да бави първия мандат.

„ Дали ще го бави, дали няма да го бави, бюджетът ще бъде признат, стига да има политическа воля за това, което още не е несъмнено “, разяснява той.

„ Не знам кой ви е споделил или ви е заблудил, в никакъв случай не сме казвали, че ще бъдем съпротива в 49-ото Народно заседание (НС), в противен случай - ние сме подготвени да управляваме “, съобщи водачът на „ Възраждане “ по време на консултациите при президента Румен Радев.

Той уточни значимите въпроси, които следва да бъдат сложени в работата на 49-ото Народно събрание.

Най-важното нещо, като изключим бюджета, е да не се подменя никога волята на българския гласоподавател, разяснява водачът на " Възраждане ". Той означи, че " се пробва някак си да се замете зад килима или да се суспендира " въпросът за осъществяване на референдум за опазване на българската валута. Той добави, че при започване на май би трябвало да стане ясно, че има изискуемият най-малък брой от над 400 хиляди подписа, с цел да може този референдум да се трансформира в наложителен.

Костадинов означи, че двете първи политически обединения в Народно събрание са декларирали законодателна стратегия, само че към момента нямало нищо ясно написано " черно на бяло ". Той заяви, че " Възраждане " са внесли в този парламент законопроект за ограничение на властта на основния прокурор.

Ситуацията изисква всяка политическа мощ да даде своя принос за решаването на проблемите в страната, съобщи президентът Румен Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Видно е, че с всеки избор вашата парламентарна тежест пораства, само че пораства и отговорността, тъй като страната е изправена пред редица провокации. Този парламент има да наваксва доста несвършена работа, наследена от предходните Народни събрания ", сподели президентът. Извън въпроса за властта - чакаме този парламент най-малкото да одобри бюджет, с цел да бъде обезпечена финансовата непоклатимост на страната, уточни Радев.

Държавният глава попита представителите на „ Възраждане “ по какъв начин виждат времевата рамка на работата на 49-ото Народно заседание, обвързана с раздаването на проучвателните мандати за сформиране на държавно управление.

„ Раздаването на мандатите – триумфът или неуспехът за съставяне на държавно управление ще дефинира и самата законодателна активност като време и размер, и признати закони в 49-ото Народно заседание “, уточни президентът.

Радев попита още „ Възраждане “ по какъв начин правят оценка шанса за сформиране на държавно управление и по-нататъшната работа на Народното събрание.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР