Искаме това управление да получи заслужения си финал, защото то

...
Искаме това управление да получи заслужения си финал, защото то
Коментари Харесай

Има голяма вероятност вотът на недоверие да мине според Вигенин

Искаме това ръководство да получи заслужения си край, тъй като то не се оправи с промените в нито един бранш, а екологичният бранш безусловно заплашва живота ни. Това съобщи пред bTV депутатът от левицата Кристиан Вигенин във връзка вота на съмнение към държавното управление на тематика екология, който Българска социалистическа партия ще внесе идната седмица в Народното събрание.

Според Вигенин сега има огромна възможност вотът да мине, тъй като всички в Народното събрание, които се афишират за съпротива на ръководството, са повече от половината гласове.

" Когато някой се декларира като съпротива при избор на съмнение, е разумно да гласоподава срещу. Ако гласоподава " за " или не взе участие в гласуването, тогава има ново болшинство в Народното събрание ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия.

Той подсети, че има два разновидността, в случай че вотът на съмнение мине - Бойко Борисов да сформира нов кабинет или да се върви към предварителни парламентарни избори.

Когато става въпрос за въздуха, за земята, за водата - какъв по-силен мотив едно държавно управление да си отиде, попита социалистът.

По тематиката с новоизбраният министър на екологията и водите, Вигенин разяснява, че дебатите в Народното събрание са посочили, че той няма да бъде ефикасен.

" Тепърва да се запознаваш със обстановката, когато хората със седмици нямат вода, когато всеки ден се появява нова информация за нелегално импортиран отпадък, когато в редица градове въздухът нее кадърен за дишане, е меко казано насмешка ", акцентира той.

Припомняме, в края на декември Българска социалистическа партия оповестиха, че ще внесат избор на съмнение против държавното управление на премиера Бойко Борисов в региона на политиката на околната среда и водите. Причините са водната рецесия в Перник и горенето на италиански отпадък у нас.

Според социалистите точно оповестяването на самодейността им за внасяне на избор на съмнение е отключило последващите събития - акцията поради водната рецесия в Перник, инспекцията в Министерство на околната среда и водите и последвалите арест и оставка на екоминистъра Нено Димов.

Преди два дни стана ясно, че Движение за права и свободи ще поддържат вота на съмнение. Валери Симеонов пък съобщи, че Обединените патриоти не са обсъждали по какъв начин ще гласоподават при възможен избор на съмнение, какъвто още нямало.

Днес финансовият министър Владислав Горанов акцентира, че няма причина да провежда 121 депутати, с цел да избавя кабинета. Той не си търсел нова работа, тъй като бил уверен, че вотът на съмнение на Българска социалистическа партия няма да е сполучлив /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР