Искаме страните от Западните Балкани много бързо да станат част

...
Искаме страните от Западните Балкани много бързо да станат част
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Страните от Западните Балкани трябва бързо да станат част от ЕС

Искаме страните от Западните Балкани доста бързо да станат част от Европейски Съюз, тъй като сме в конкуренция с Русия и Китай и те се пробват да усилват своето въздействие в района. Това съобщи в предаването " Светът и ние " евродепутатът Андрей Ковачев.

Той прикани Сърбия да следва общата европейска политика за сигурност и европейската външна политика. " Сърбия е страната от Западните Балкани, която в минимален % следва общата външна политика на Европейски Съюз ", добави Ковачев.

Според него евроинтеграция значи, че и двете страни би трябвало да си свършат домашните задания – и Европейски Съюз би трябвало да е квалифициран за ново уголемение, и страните-членки би трябвало бързо да преодолеят това, което ги е спъвало – предишното, промените, въвеждането на общо европейско законодателство.

Днес беше оповестено основаването на имунизационни центрове по границата с Република Северна Македония.

Над 1700 македонски жители, една част от които са с българско поданство, в първите 24 часа, са декларирали предпочитание да получат имунизация на граничните пунктове.

" Смятам това за една извънредно добра българска самодейност, показваща взаимност с нашите сънародници от другата страна на границата ", добави Андрей Ковачев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР