Искаме стенограма от разговорите на срещата във Варна с ясни

...
Искаме стенограма от разговорите на срещата във Варна с ясни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова иска да чете стенограмата от срещата във Варна

" Искаме стенограма от диалозите на срещата във Варна с ясни и безапелационни позиции. " Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в Пазарджик, откакто ИБ на Българска социалистическа партия организира постоянното си седмично съвещание в града.

Нинова акцентира, че няма съответен резултат по нито един от противоречивите въпроси. " Нито по разногласието с Гърция и Кипърския въпрос, нито във връзка с присъединението на Турция към Европейски Съюз, нито по въпроса за облекчение на визите за турските жители за Европейски Съюз. По нищо не се означи значителен прогрес и съответни решения, по които да бъдем осведомени ", сподели още Нинова.

" Разбираме, че е подложен въпросът за предизвикването - душевни граници до Кърджали - на четири очи, само че не разбрахме, какъв е отговорът. Има ли безапелационен отговор и оценено ли е това изказване като недопустимо, провокативно и като провокация за националния суверенитет и интерес и на България ", пита Корнелия Нинова.

Тя разясни, че не приема позицията за България като хазаин на среща сред две страни, защото ние сме в Европейски Съюз и Борисов не може да ни слага в трета самостоятелна позиция, която просто следи.

Въпросът за тракийските бежанци не е въпрос единствено на двустранни връзки. Корнелия Нинова напомни, че през 2008 година Европейски Съюз приема резолюция, в която се споделя, че Европа се ангажира този въпрос да бъде организиран двустранно сред България и Турция.

Според нея в тази среща няма нищо извънредно, а тя е продължение на досегашния разговор сред Турция и Европейски Съюз по нерешени и противоречиви въпроси. Лидерът на Българска социалистическа партия напомни, че в последните 3 години са извършени 12 срещи сред Европа и Турция на разнообразни нива.
Нинова увери, че Българска социалистическа партия ще продължава да слага въпросите за българския народен интерес.

Във връзка с изнесеното съвещание Корнелия Нинова изясни, че от Българска социалистическа партия желаят АДФИ и Сметната палата да ревизират по какъв начин се вършат публичните поръчки в града. Категорично се противопоставяме на практиката, при която се вършат публични поръчки с по един участник, като по този метод няма конкуренция и се подсигурява спечелването им от една компания ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Паралелната страна, задкулисието и ръководството на далаверата е обхванало освен централното ниво в страната, а и регионалните и локалните управляващи, съгласно социалистите, които са безапелационни, че в битката с тях " няма наши и ваши ". Това се отнася и за Пазарджик, който бил ослепителен образец за задкулисие и паралелна страна. Корнелия Нинова прикани в това число да се ревизират публични поръчки и гласувания в Общинския съвет в града, които са подкрепени от съветници от Българска социалистическа партия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР