Искаме стенограма от разговорите на срещата във Варна с ясни

...
Искаме стенограма от разговорите на срещата във Варна с ясни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова иска да чете стенограмата от срещата във Варна

" Искаме стенограма от диалозите на срещата във Варна с ясни и безапелационни позиции . " Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в Пазарджик, откакто ИБ на Българска социалистическа партия организира постоянното си седмично съвещание в града.

Нинова акцентира, че няма съответен резултат по нито един от противоречивите въпроси . " Нито по разногласието с Гърция и Кипърския въпрос, нито във връзка с присъединението на Турция към Европейски Съюз, нито по въпроса за облекчение на визите за турските жители за Европейски Съюз. По нищо не се означи значителен прогрес и съответни решения, по които да бъдем осведомени ", сподели още Нинова.

 Турция чака 3 милиарда евро от Европейски Съюз за бежанците
Турция чака 3 милиарда евро от Европейски Съюз за бежанците

Във Варна се събраха Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Реджеп Тайип Ердоган

" Разбираме, че е подложен въпросът за предизвикването - душевни граници до Кърджали - на четири очи, само че не разбрахме, какъв е отговорът . Има ли безапелационен отговор и оценено ли е това изказване като недопустимо, провокативно и като провокация за националния суверенитет и интерес и на България ", пита Корнелия Нинова.

Тя разясни, че не приема позицията за България като хазаин на среща сред две страни, защото ние сме в Европейски Съюз и Борисов не може да ни слага в трета самостоятелна позиция, която просто следи.

 Борисов и Туск разискват значимостта на връзките сред Турция, Европейски Съюз и България
Борисов и Туск разискват значимостта на връзките сред Турция, Европейски Съюз и България

България е заинтригувана от нормализирането на разговора сред Анкара и Брюксел

Въпросът за тракийските бежанци не е въпрос единствено на двустранни връзки . Корнелия Нинова напомни, че през 2008 година Европейски Съюз приема резолюция, в която се споделя, че Европа се ангажира този въпрос да бъде организиран двустранно сред България и Турция.

Според нея в тази среща няма нищо извънредно, а тя е продължение на досегашния разговор сред Турция и Европейски Съюз по нерешени и противоречиви въпроси. Лидерът на Българска социалистическа партия напомни, че в последните 3 години са извършени 12 срещи сред Европа и Турция на разнообразни нива.
Нинова увери, че Българска социалистическа партия ще продължава да слага въпросите за българския народен интерес.

 Радев ще сложи въпроса за тракийските бежанци пред Ердоган
Радев ще сложи въпроса за тракийските бежанци пред Ердоган

Това няма да стане през днешния ден във Варна, а на среща в границите на НАТО

Във връзка с изнесеното съвещание Корнелия Нинова изясни, че от Българска социалистическа партия желаят АДФИ и Сметната палата да ревизират по какъв начин се вършат публичните поръчки в града . Категорично се противопоставяме на практиката, при която се вършат публични поръчки с по един участник, като по този метод няма конкуренция и се подсигурява спечелването им от една компания ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Паралелната страна, задкулисието и ръководството на далаверата е обхванало освен централното ниво в страната, а и регионалните и локалните управляващи, съгласно социалистите, които са безапелационни, че в битката с тях " няма наши и ваши ". Това се отнася и за Пазарджик, който бил ослепителен образец за задкулисие и паралелна страна. Корнелия Нинова прикани в това число да се ревизират публични поръчки и гласувания в Общинския съвет в града, които са подкрепени от съветници от Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР