Искаме справедливи наказания за нарушителите на пътя, адекватни мерки от

...
Искаме справедливи наказания за нарушителите на пътя, адекватни мерки от
Коментари Харесай

Близките на загинали на пътя настояват за спешна законодателна реформа

Искаме обективни санкции за нарушителите на пътя, съответни ограничения от институциите и незабавна законодателна промяна. Това сподели един от уредниците на митинга против войната по пътищата Христо Георгиев в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “. Протестът е под надпис " Да спрем войната по пътищата “ и е проведен от близки, другари и познати на починали на пътя.  

Той бе безапелационен, че таванът на толерантност към този момент е доближат и митингите няма да спрат.  

Христо Георгиев акцентира, че към този момент повече от 20 дни продължава митингът на бул. " Сливница “, където Ани и Явор бяха убити от 18-годишен водач, карал с доста над позволената скорост, само че остават нечути. " Никой не ни чува и не си дава сметка, че би трябвало да върне малко газта, че не би трябвало да сяда зад кормилото след приложимост на алкохол. Всеки ден се събираме там и дискутираме какъв брой убийства са станали на пътя, какъв брой деца са починали. Това е бъдещето на България, а ние не вършим нищо за тях. Колко още кръвен дан мислите, че би трябвало да даде всеки един от нас, с цел да се случи нещо и да се спрат убийствата на пътя? “, попита той. 

Друг от участниците в митинга – Димитър Шиков, съобщи, че страната не подхваща никакви ограничения против нарушителите на пътя и се постанова да бъде принуждавана да работи посредством митинги. " Държавата е абдикирала изцяло. Време е нещо да се случи, да има някаква действителна смяна. Явно ние би трябвало да създадем по този начин, че да ни чуят. Ние желаеме резултати и няма да спрем, до момента в който не забележим действителни резултати, избавени човешки животи и съответно отношение. Приканвам хората да излязат. Цялото общество би трябвало да се разсъни, да стане, да отиде и да потърси своите права, а хората, които дават отговор за реда и законите, просто да се погрижат за това “, прикани Димитър Шиков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР