Искаме правителството да възприеме мерките, които ние предлагаме, а именно

...
Искаме правителството да възприеме мерките, които ние предлагаме, а именно
Коментари Харесай

Михаил Петров: Изграждането на нови ядрени мощности е повече от изгодна сделка

Искаме държавното управление да схване ограниченията, които ние предлагаме, а точно за преодоляването на растежа на цените и инфлацията.

Настояваме за законодателни ограничения за заледяване растежа на цените и понижаване на надценките на комерсиалните вериги. Трябва незабавно да се наложи мораториум върху износа на на ниска цена ток от АЕЦ „ Козлодуй “, мораториум върху заплащането на въглеродните квоти. Трябва да се спре краткотрайно заплащането на Данък добавена стойност върху сметките за ток. Изграждането на нови нуклеарни мощности в АЕЦ „ Козлодуй “ и построяването на АЕЦ „ Белене “ е повече от преференциална договорка.

Това съобщи в „ “ адв. Михаил Петров – общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет, който разяснява.

Мерките, които предлагаме, са крайни, тъй като нямаме време да губим в разбори, за които държавното управление не стопира да приказва в последните месеци. Българинът не може да разбере за какво токът от АЕЦ „ Козлодуй “, който създава евтина сила, се изнася, а ние плащаме безценен. Това е необяснимо за тях, вярна мярка е мораториум на износа на ток. Ние не можем едностранно да спрем износа, само че може да се водят договаряния за инспектиране на договорите поради обстановката, в която целия свят се намира, добави Петров.

По време на държавното управление „ Борисов 2 “ имаше още веднъж диалози за рестартиране на плана за нови блокове на АЕЦ „ Козлодуй “, препоръчаната цена беше към 0,16 стотинки и тогава не изглеждаше рентабилна, а в този момент може да си мечтаем за такава. Ние сме за създаване и на АЕЦ „ Белене “ и на нови блокове на АЕЦ „ Козлодуй “, натърти Михаил Петров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР