Искаме от държавата 80% от работната заплата на служителите да

...
Искаме от държавата 80% от работната заплата на служителите да
Коментари Харесай

До седмица над 400 000 заети в заведенията остават без работа

Искаме от страната 80% от работната заплата на чиновниците да бъде преведена непосредствено на тях, а не да минава през компаниите . Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, представен от БГНЕС.

Днес представители на сектора се събраха в един от столичните клубове, с цел да обсъдят какво ще се случи със чиновниците в нощните заведения в София, откакто те бяха затворени поради разпространяването на ковид.

Алибегов съобщи, че са солидарни с цялата конюнктура в страната и от сектора към този момент няма да имат стопански претенции.

Той предвижда, че в случай че останат затворени единствено нощните заведения, тъй като и това по негови думи не е ясно и най-вероятно ще се стигне до затварянето на всички заведения, 120 000 - 130 000 души ще останат без работа.
 Фандъкова подготвена на разговор със заведенията, само че непреклонна за ограниченията
Фандъкова подготвена на разговор със заведенията, само че непреклонна за ограниченията

Двуседмичното затваряне щяло да даде опция за обсъждане на спомагателни ограничения

Когато става дума за затваряне на нощния живот на България, би трябвало да се има поради, че става дума за охранителни компании, почистващи компании, ди джеи, актьори, артисти, след това идват бармани, сервитьори и най-сетне притежателите, изясни той и добави, че за 24 часа 120 000 души остават на улицата без проект по какъв начин ще прекарат идващите месеци.

" След заповедта оня ден за София, в този момент ще има заповед за цялата страна най-вероятно. Знаете, че като тръгне нещо от София стига бързо и до провинцията. Очакваме до 7 или 10 дни да бъдат затворени всички заведения и тогава става дума за над 400 000 души " , означи Алибегов. Според него би трябвало да има проект какво се случва с работещите в бранша. Той изрази неодобрение, че още веднъж се затваря единствено този отрасъл.

Алибегов съобщи, че са в подготвеност да излязат на митинг, само че дават време страната да чуе настояванията им и да обезпечи хората, които остават без работа.
 Затварянето на нощните заведения било дискриминация на младежите
Затварянето на нощните заведения било дискриминация на младежите

Две асоциации виждат демонизиране на развлекателния отрасъл

По негови думи мярката 60/40 е неприложима, когато бизнесът е неработещ. По тази причина трябвало да се откри различен вид за подпомагането на чиновниците и бизнеса, до момента в който той наложително е затворен.

От своя страна Илко Илиев, който има нощно заведение, само че съставлява и танцьори, музиканти и реализатори, съобщи, че това е следващият удар върху бранша и още веднъж те са изкупителната жертва.

" Разказаха ни играта за следващ път. Този път би трябвало да има нещо отсреща ", безапелационен бе той.

Илиев напомни, че те са приели всевъзможни ограничавания и все пак още веднъж те понасят удари. Той настоя да се обърне на учебните заведения, лечебните заведения, полицията, тъй като там, а не в нощните заведения имало най-вече инфектирани.

Припомняме, преди дни стана ясно, че се затварят поради усложнената обстановка с ковид. Същата мярка беше взета в , както и в Към това пристъпиха и в и редица други градове.

От БЛС пък приканиха

От своя страна за затваряне на обектите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР