Искаме оставката на цялото правителство, защото то нанесе на страната

...
Искаме оставката на цялото правителство, защото то нанесе на страната
Коментари Харесай

Нинова: Управляващите ни отнеха европейското бъдеще в Шенген със скандала с гражданството

„ Искаме оставката на цялото държавно управление, тъй като то нанесе на страната ни подобен удар пред Европа, какъвто никой до момента ".

Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти по повод арестите в Държавната организация за българите в чужбина и повдигнатите обвинявания за търговия с български персонални документи.

" Шенген бе тематиката, по която работеха всички държавни управления до момента. С това, което направиха с българските паспорти и поданство, ни върнаха десетки години обратно ", сподели още Нинова. 

По думите ѝ до момента в който Борисов е разхождал министър председатели на други страни по границата с Турция и е показвал по какъв начин с оградата пазим Европа от незаконни мигранти, през държавните институции легално са се осигурявали паспорти на хора, които нямат право да са български жители.

" Продадоха освен най-ценното - българската национална еднаквост, само че и европейските полезности ", добави тя и акцентира, че българското държавно управление е позволило пробив освен в българската, само че и в европейската сигурност.

Лидерът на левицата прикани Борисов да не се крие зад патриотите.  " Това е политика на държавното управление. Цветанов (бел.ред - зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов) беше определен за член на управителния съвет на Европол. Ще сезира ли сътрудниците си там, по какъв начин България позволи пробив в европейската сигурност ", попита Нинова.

Според нея трябва да се разпознава кои и какъв брой хора са получили български паспорти, без да имат право за това и да се разбере - къде се намират в България и Европа, а по-късно да се стартира процедура по лишаване на тези паспорти.

" Много хора по света, които имат съображение да получат български паспорти, чакат от години, до момента в който някой, посредством корупция, е получил документи без съображение ", сподели още водачът на левицата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР