Искаме нормални отношения с Русия, но усилията трябва да са

...
Искаме нормални отношения с Русия, но усилията трябва да са
Коментари Харесай

Захариева: Видя се, че новите партии не са отишли да работят

Искаме естествени връзки с Русия, само че напъните би трябвало да са двустранни. Около нас се случват съществени неща - главно поради спора сред Русия и Украйна. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на външните работи в оставка Екатерина Захариева.

"Конституцията ни постанова да сме министри в оставка до съставянето на новия кабинет ", разкри Захариева.

"Това, което се случи в Народното събрание в петък беше следващото доказателство, че ръководещото болшинство е толкоз "ново ", че когато те са били в политиката аз съм била "права под масата ". Видя се, че новите партии не са отишли да работят ", заяви тя.

"Оставката на държавното управление е алегоричен акт. Трябваше да се изчете оставката пред депутатите и това е. Не знам кой посъветва Мика Зайкова да се изрази по сходен метод и да попита къде е министър председателят и кабинета ", добави външният министър в оставка.

"Целта не беше да се съблюдава Конституцията или правилника, а се употребява следващия случай да се извика министър председателят. Не виждам за какво би трябвало да си го предизвиква, виждайки какво става в Народното събрание. Така не трябва да наподобява нашия парламент ", счита Захариева.

Очевидно е коя е новата коалиция с голямо болшинство - тя е сред "Има подобен народ ", Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България, "Изправи се! Мутри вън! ".

Захариева моли Ива Митева да стане същински ръководител на Народното събрание. "Да запушиш устата на ГЕРБ, като съпротива, е куриоз ", счита външният министър в оставка.

"Нека Митева слуша по-малко политици, които са си сменяли мнението през годините ", разяснява тя.

"Чакаме най-сетне втората политическа мощ да разкрие дали ще сформира кабинет. Ние като първа политическа мощ сме длъжни пред нашите гласоподаватели да опитаме да съставим държавно управление ", приключи Екатерина Захариева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР