Искаме незабавно оставката на министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев

...
Искаме незабавно оставката на министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев
Коментари Харесай

Нинова: Искаме незабавно оставката на Валентин Радев и Валери Симеонов

Искаме неотложно оставката на министър Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила и вицепремиера Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила. Това сподели от трибуната на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила в декларация от името на група.

Нинова разяснява, че през вчерашния ден Министерски съвет е приел едно решение по предлагането на тези министри, което е събудил доста въпроси, а то е оповестяването на възпрепятстващото оборудване по българо-турската граница за стратегически обект за националната сигурност. Възникват доста въпроси за какво се прави това. Какви ще са резултатите и каква е задачата? Какво постанова в този момент това оборудване да бъде оповестено за обект на националната сигурност? Това значи ли, че и ние народните представители не можем да слагаме въпроси, не можем да подлагаме на парламентарен надзор министрите, тъй като оградата е обект на национална сигурност. Контролните органи в България и европейските могат ли да получават информация за изхарчените пари, за потоците мигранти и така нататък Напомням, че за построяването на оградата са изхарчени и европейски средства, съобщи Нинова.

Тя попита дали филмът на Би Би Си, че корумпирани управляващи оказват помощ на мигранти да преминат по пътя на Европа е опасност за националната сигурност. Декларираме че поемам цялата и наказателна отговорност, в случай че такава ще има за това, което ще кажа. За нас повода тъкмо през вчерашния ден и по този метод да бъде взето това решение е фактът, че от три месеца Елена Йончева снима фрагменти приказва със очевидци, събра документи, които уличават в корупция длъжностни лица, снима в действително време прекосяване на проведени групи мигранти, беседва със очевидец и този филм демонстрира паднала ограда, отворени шахти, прекосяване безотговорно със стълби и под оградата, съобщи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че за дейностите си Йончева е наречена от народен представител, че "Елена обикаля като лисица в клетка ". Преди два дни, осведомявам Народното посланичество и българските жители, депутатът Елена Йончева, проверяващият публицист, беше спряна и й беше неразрешен достъп до свободна територия на българската страна от "Гранична полиция ". Нинова разясни, че визитата на Йончева на границата е несъмнено все едно ще издаде секрети за националната сигурност.

По думите й държавното управление заплашва свободата хората да питат, да демонстрират истината и да приказват говорят за корупцията. Според нея в случай че се промени Законът за класифицираната информация това към този момент ще бъде закононарушение и то против националната сигурност. Нинова попита кое е опасност за националната сигурност - корупцията или свободата. Да приказваш, да мислиш или да питаш. Корупцията или правото да казваш истината за тази корупция? Досега цензурата се показваше в закани, че ще бъдете освободени от столовете, че ще минат през вас, по този начин, както могат, разяснява Нинова, представена от "Фокус ". Тя напомни, че са наричани мракобесници, други депутати са били наричани хлебарки, които ще бъдат смачкани. По думите й тази експанзия, тази ненавист ескалира до това ръководещите да забранят свободата на хората да мислят, да питат и да желаят истината. Ако позволим това да се случи уважаеми българи това е отвод от най-високо и най-силното ни човешко право да бъдем свободни хора. Това е посягане към свободното слово, към публицистиката и е еманация на всичко, което се случи през последните месеци, съобщи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР