Искаме националистите да не са във властта още от първия

...
Искаме националистите да не са във властта още от първия
Коментари Харесай

ПОПИЛЯН! ПатрЕот Валери смазан в ефир с цитат на един от 12-те апостоли!

Искаме националистите да не са във властта още от първия ден на Народното събрание. Това не е европейска процедура. Така и е в Германия, и в Австрия. В Холандия също. Втората причина е езикът на омразата, а освен езика, само че и действието. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев в ефира на bTV, разяснявайки настояването на партията му вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка.

„ Словото, както добре знаем от Библията, е изключителна мощ. То може да твори и унищожава. Слово, в което участват думите „ кучки “, „ хлебарки “, „ маймуни “ за други етноси в България не може да сплотява българския народ. Това слово е слово на разделянето и разрухата “, сподели още Цонев.

Той добави, че в случай че на българските жители, ГЕРБ и Бойко Борисов му харесва подобен тип говорене, „ дано да ръководи с тях “. Това слово ще породи доста неприятни усеща в 500 000 българи, предизвести още депутатът от Движение за права и свободи. По думите му, Цонев към този момент бил привикнал с прякора „ ментата “. Той акцентира, че генезисът на този прякор идва „ тъкмо от тези среди “, имайки поради националистите.

“Ще продължим да разобличаваме това държавно управление в България, измежду хората и пред всичките европейски институции. Не може да приказваш по този начин за цели етноси. Над 20% на популацията на България са от други етноси. Ще ги разобличаваме със слово и деяние “, отсече Цонев.

„ И всичко стана посредством словото и нищо друго не стана без словото, сподели свети евангелист Йоан, богослов. Словото има креативна мощ, когато е градивно, когато е потребно. Словото има разрушителна мощ, това е разрушителната мощ “, цитира един от 12-е апостоли депутатът от Движение за права и свободи.

Коментирайки скорошните случай на шуробаджанащина в страната, Цонев сподели, че още веднъж „ се връщаме на прословутата имитация на господин Доган “ за порциите и разпределението. „ Тя се отнасяше за целия политически живот. Движение за права и свободи не прави изключение. Това е силата на нашия водач да каже истината за нас и за останалите. В момента виждаме, че тече същия развой. Силата обаче да го каже имаше единствено един “, разясни той.

По думите му, тази процедура може да се изкорени посредством законодателство, второ – посредством кадрова политика.

Йордан Цонев сподели още, че Движение за права и свободи няма да поддържа бюджета за идната година. „ Когато се приказва за растежа и вътрешния артикул, би трябвало да кажеш какво си направил като политик. Когато той пораства инерционно и е пропусната опцията Брутният вътрешен продукт да стане 120 милиарда, а не 100, значи просто не си в час “, добави той.

"Най-големият проблем на това ръководство е, че няма политики. Категорично няма да подкрепим бюджет 2018. Управляващите приказват за напредък и Брутният вътрешен продукт, само че не изясняват какви политики са подхванати. Тази информация е обществена. Имам информация, че и в новия бюджет няма заложени политики. Приемането на бюджета е доста нестабилно. 121 гласа са плаващо болшинство. Няма никакъв късмет ГЕРБ да ни убедят да гласуваме за бюджета. Докато в това държавно управление вземат участие националисти, наблягам националисти, а не патриоти, няма по какъв начин да подкрепим толкоз значим законопроект. Ще участваме в диалози за избор на съмнение. Не желая да разясня кой е най-слабият министър. Като му пристигна времето ще разберете ", разгласи Цонев.

"С Делян Пеевски пишем закон, посредством който да се разкрие същинския изедник на КТБ. На нас ни писна да слушаме подправени вести, че той е взел участие в грабежа на банката. Точно това е методът да потвърди, че няма нищо общо с тази история - като напише закон ", приключи Цонев.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР