Искаме модерните ресори – киберсигурност, управление на IT технологиите. Това

...
Искаме модерните ресори – киберсигурност, управление на IT технологиите. Това
Коментари Харесай

България настоява за ресор киберсигурност в новата ЕК

" Искаме модерните ресори – киберсигурност, ръководство на IT технологиите. Това сме го декларирали преди месец и половина. Някой си измисля нелепости, с цел да съобщи след това, че надали не не са ни го дали този сектор. Омръзна ми от жълтите ви вести ". Така, очевидно сърдит, премиерът Бойко Борисов разяснява изявления, че България желае сектор " Земеделие " в новата Еврокомисия. Целта на България е Мария Габриел да продължи да заема същия сектор дружно с " разширения към него ", добави министър-председателят. 

Според информация на авторитетното белгийско издание " Политико ", Мария Габриел може да поеме сектор " Земеделие ". " За какво ти е сектор " Земеделие "? Там парите са разпределени ясно и тъкмо за всички страни. Какво ще направиш с сектор " Земеделие ", разяснява Борисов. " Някой си измисля нелепости, а вие ме карате да разясня. Ще се научите да ме питате нещо, което е значимо, а не измислиците на някой ", сподели още министър председателят.

Борисов заяви, че във вторник бъдещият ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен би трябвало да се срещне с Мария Габриел, с цел да обсъдят какъв пост може да заеме тя.

Габриел, която до момента беше комисар по цифрова стопанска система и цифрово общество, е била препоръчана за поста висш представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността, само че България отхвърли предлагането. Борисов посочи, че е отказал поста на висш представител, тъй като тогава се губи позицията на комисар и няма по какъв начин България да има и двете – комисар с действителен сектор и договарящ за външната политика. " Считам, че на нас ни би трябвало действителен сектор и човек в комисията, Мария Габриел е потвърдена ", изясни тогава министър председателят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР