Искаме конфликтът в Северна Сирия да свърши незабавно по дипломатичен

...
Искаме конфликтът в Северна Сирия да свърши незабавно по дипломатичен
Коментари Харесай

Борисов: Не подкрепям военната инвазия на Ердоган, а споразумението за мигрантите


Искаме спорът в Северна Сирия да свърши неотложно по изкусен път. Аз в никакъв случай не съм подкрепял интервенцията, а съглашението с Турция за мигрантите. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, откакто осведоми президента за резултатите от днешното съвещание на Съвета по сигурност към Министерски съвет.

Нищо изключително няма, беше добра концепция да дойдем след съвета и да срещнем президента какви са ни опасенията и какво е ситуацията през днешния ден, съобщи Борисов пред медиите на излизане от „ Дондуков ” 2.

Няма никаква смяна от това, което е било предходната или по-миналата седмица. Нула мигранти по границата, заяви Борисов.

Премиерът е безапелационен, че военната интервенция в Северна Сирия би трябвало да спре. Рискът от филантропична рецесия е доста огромен. Ние настояваме да бъдат прекъснати военните дейности и единствено дипломацията е тази, което може да реши този спор, уверен е Борисов.

Към момента съблюдаваме всички нормативни актове, желаеме спорът да свърши неотложно. Всеки ден гранични служби, външни и вътрешни министри са в връзка. Никога не съм подкрепял интервенцията, а съглашението с Турция, повтори най-после Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР