Искаме категорично да опровергаем тиражираната в общественото пространство информация от

...
Искаме категорично да опровергаем тиражираната в общественото пространство информация от
Коментари Харесай

Топлофикация - Перник: Твърденията, че миризмите са от ТЕЦ-а, са манипулативни

" Искаме изрично да опровергаем тиражираната в публичното пространство информация от страна на дребна група жители на град Перник, които настояват, че носещите се късно вечер неприятни миризми в региона идват от Топлоелектрическа централа Република.

" Държим да изясним пред всички, че тези изказвания са безусловно спекулативни и нямат нищо общо с истината ", декларират от Топлофикация-Перник.

Днес поданици на Перник се събраха на митинг пред общината. Причината - качеството на въздуха, който дишат. Според тях нечистият въздух е в резултат на изгарянето на биомаса от ТЕЦ-а. Разказват, че всичко се случва през нощта. Като по часовник, към 23-23:30 ч. миризмата става задушлива и нетърпима, а от Топлоелектрическа централа " Република " стартира да излиза кафяв дим.

От Топлофикация - Перник са безапелационни, че упреците към тях са неоснователни.

" Да, факт е, че публично сме входирали капиталово желание за оползотворяване на боклуци като част от нашата нормална индустриална активност, само че към съответния миг не сме получили позволение за това наше предпочитание и заради този факт не сме подхванали такива дейности по какъвто и да било метод.

В нашата индустриална активност използваме главно въглища и в качеството на различно гориво - биомаса, най-често плява, която по никакъв метод не провокира нездравословни въздействия върху околната среда. Поредният факт, в поддръжка на изказванието, че сега не горим боклуци, е точно, че повече от месец главната ни мощ парогенератор №5 е в планов годишен ремонт. На територията на нашето сдружение това е единственото оборудване, в което е уместно да се оползотворяват горива от боклуци. Поради тази причина капиталовото предложение, което сме подали е това да се случва точно в парогенератор №5, защото това е основната ни мощ и в нито едно от останалите ни уреди сходно изгаряне не би било допустимо ", декларират от Топлофикация - Перник.

От там се аргументират и с: " Освен това през миналата нощ вятърът духаше от север в посока юг, което е следващото доказателство, че не е допустимо въпросните миризми да идват от комините, благосъстоятелност на " Топлофикация Перник " АД.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР