Искаме и ли не, животът ни като жени се определя

...
Искаме и ли не, животът ни като жени се определя
Коментари Харесай

Менопауза - най-страшната дума за жените всъщност не е толкова страшна

Искаме и ли не, животът ни като дами се дефинира от менструацията ни. Хормоните, които през целия месец „ танцуват “ в тялото ни, вземат решение дали ще сме съблазнителни (по време на овулация), дали ще сме нервни и ядосани (преди цикъл) или дали ще сме смирени и хармонични с вътрешната ни същина (когато настъпи кръвотечението).

Този безконечен темп, в който живеят дамите от началото на света, има своя логически и натурален край сред 45-та и 55-та година на всяка edna от нас.

Навремето краят на менструацията, т.нар менопауза , се е считала за края на дейния интервал, началото на старостта.

Да, това е било правилно за времената, в които дамите на 50 към този момент са били пенсионерки, отдадени на внуците си.

В 21 век на 40 като че ли живота таман стартира. Бурните 20 години и отдадените на кариерата 30 са минали, децата са към момента с нас, само че към този момент са независими и въобще – животът поема в една спокойна и уверена посока и внезапно – пляаас! Горещи талази, напълняване в коремната област, проблеми със съня, изнервеност и плачливост, бръчки по кожата, които са се появили като че ли за една нощ, понижено предпочитание за секс.

Та нали в този момент трябваше да се живее, нали отлагахме толкоз неща за „ след това “ и когато това „ след това “ пристигна, ние към този момент не сме „ пълноценни “ дами, тъй като менструацията се разрежда, понижава и най-после стопира.

 Фемитонина iStock

Вижте, девойки и дами, да не робуваме повече на старите схващания на тематика „ менопауза “. За наше голямо благополучие живеем във времена, в които имаме голяма информация за протичащото се в тялото, по какъв начин да го овладеем, по какъв начин да подобрим положението си и въобще – по какъв начин да водим в действителност първокласен живот, без значение на каква възраст сме.

На първо място би трябвало да си дадете сметка, че менопаузата не е краят. Ако разпитате околните си, с изненада ще установите, че някои от най-жизнените ви приятелки в действителност са в менопауза. Те не са се оставили на мрачните мисли, на унинието и на мантрата „ всичко свърши “.

Те са траяли да водят деен метод на живот, да спортуват и да се хранят здравословно.

Всяка от нас може да управлява признаците на перименопаузата (когато към момента имате цикъл, само че усещате, че нещо ново се случва с тялото ви), както и признаците на менопаузата.

 Фемитонина iStock

Нека небрежно напомним кои са признаците и по какъв начин се понижава тяхното въздействие:

Леко напълняване

Заради хормоналните промени дамите започваме да трупаме мазнини в коремната област и на бедрата. Дори и до момента да сте се хранили релативно уравновесено, в този момент напълно би трябвало да се откажете от рафинираната захар, пакетираните храни и сладкишите.

Яжте щедро плодове и зеленчуци, хубаво месо и не забравяйте изварата – тя съдържа доста елементарно усвоим калций и ще усъвършенства доста положението на костите ви.

Проблеми със заспиването и съня

Съотношението на хормоните въздейства даже на положения като съня, тъй че е доста евентуално да започнете да събуждате нощем и мъчно да заспивате. Започнете да вършиме дълги разходки вечер и ще усетите благотворното въздействие на леките придвижвания за съня.

Топли и горещи талази

Тук не можете да извършите доста, с изключение на да се запасите с красиво ветрило, бутилка вода и усмивка. Също както контракциите при раждане, по този начин и горещите талази са неприятни, само че отминават за малко.

Раздразнителност и тревога

Промените в настроението са едни от най-често срещаните признаци. Започнете да спортувате, отидете на танци, излезте с другари или си намерете занимание. Създавайте си повече позитивни страсти, с цел да овладеете тревогата и раздразнителността.

Всички тези дребни промени и неприятни признаци може да облекчите и с подобаваща хранителна добавка – Femitonina .

Тя е единствената хранителна добавка, съдържаща композиция от изофлавони - дестилат от алена детелина и соя, в композиция с мелатонин и хмел. Съставките на продукта спомагат за

усмиряване на горещите талази, понижаване на тревогата и съкращаване на раздранителността денем и поддържане на добър нощен сън без пристъпи на изпотяване през нощта.

Femitonina се приема единствено един път дневно, преди сън и ви вдъхва кураж, че менопаузата не е страшна, просто е естествена част от живота.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР