Искаме дебат в българския парламент за позиция на България по

Искаме дебат в българския парламент за позиция на България по ...

Нинова: Пактът за миграция на ООН е против българския интерес.

Искаме дебат в българския парламент за позиция на България по пакта за миграция на ООН и ще предприемем парламентарните механизми това да се случи.
Държим премиерът да дойде и да обясни кой, кога и защо реши да присъедини България към този пакт, който не защитава българския национален интерес и европейските ценности”, добави Нинова.
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на НС.
"На 10- 11 декември тази година в Маракеш ще бъде разглеждан този пакт за миграция, каза депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев."
Той посочи, че няма решения на Министерски съвет още, няма решение на правителството. Пo думите му, следващата сряда комисията по външна политика и вътрешната комисия ще проведе дебат с трите ресорни министерства, които са участвали в преговорния процес – МВР, МТСП и МВнР в съвместно заседание, за да се обсъди българската позиция.
„Съобразно това обсъждане и съобразно документите, които ще бъдат предоставени на НС, Народното събрание ще излезе със своя позиция”, каза той.
Гаджев допълни, че Министерски съвет до 1 декември трябва да вземе решение за състава на българската делегация за Маракеш и за българската позиция. Ролята на НС ще бъде чута в тази позиция, каза той и точно за това те на 14-и правят дебат по темата.

Източник: actualno.com