Искаме да променим философията на управление на Варна. В момента

...
Искаме да променим философията на управление на Варна. В момента
Коментари Харесай

Коста Стоянов: Искаме да променим философията на управление на Варна

Искаме да променим философията на ръководство на Варна. В момента той се ръководи в интерес на ръководещите и задкулисието. Ние ще го вършим в интерес на жителите и с грижа за жителите. Това сподели Коста Стоянов - претендент за кмет на Варна от " Възраждане ", в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Последните 10 години Варна се ръководи от ГЕРБ. „ Възраждане " излиза със поръчката да промени този модел на ръководство. „ Варна е морската столица и тя ще остане такава. Има голям капацитет за развиване и в случай че се ръководи вярно, може да се трансформира в съвременен и проспериращ град ", счита Коста Стоянов.

Сегашният кмет Иван Портних по думите му не се интересува от проблемите на хората, няма приемен ден и не върви на работа. „ Въпросът е дали той ръководи, или ръководи някакво задкулисие от локални предприемачи и олигарси, които му дърпат конците - той е кукла на конци ", съобщи Стоянов.

Негов приоритет, в случай че стане кмет, ще бъде ремонтът на Аспаруховия мост, за който би трябвало да се вземат незабавни ограничения, с цел да не се стигне до предаварийно положение.

Концепцията на „ Възраждане " е за създаване на Варна като 15-минутен град. „ Всичко, в границите на 15 минути от мястото, където живеете - работа, магазини, спорт, просвета, отдих, развлечения, учебни заведения ", изясни той.

Той бе безапелационен, че не би разрешил разполагането на натовски бази във Варна. „ Варна е туристически град, би трябвало да създадем по този начин, че да развиваме туризма ", съобщи той.

В момента в града има доста повече украинци, в сравнение с руснаци. Голяма част от съветските парцели са продадени, сподели още Коста Стоянов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР