Искаме да променим ежедневните си ритуали за красота, но не

...
Искаме да променим ежедневните си ритуали за красота, но не
Коментари Харесай

Навици за красота, които трябва да избягваме


Искаме да променим ежедневните си ритуали за хубост , само че не сме сигурни от кое място да стартираме? Може би желаеме да използваме по-натурални артикули ?Или да научим лесни трикове, с които да пестим време?

Ето няколко съвета:

1. Промяна в ежедневната грижа за косата

Миете я всекидневно? Грешка е. Прекъсването на този табиет има безчет преимущества. Ще спестим доста време, което може да оползотворим в оформянето ѝ. Освен това, по този метод ще изразходваме по-бавно продуктите и ще спестим пари. Това обаче не е най-важното. Всекидневното миене на косата носи противоположен на стремежи резултат – поврежда я повече, като дехидратира косъма и скалпа. А това води до по-бързото ѝ омазняване, поради честото отнасяне с шампоани и балсами. Всъщност оформянето на косата, когато не е прясно измита е доста по-лесно. Затова, в случай че се тормозим, че наподобява леко мазна, можем да я сплетем на плитка или да създадем нехаен кок. Леко мазната коса е много по-управляема, от повредената. Измиването ѝ със сода за самун и ябълков оцет оказва помощ при този проблем.

2. Избягване на спането с грим

Трябва да се замислим какво предизвикваме на кожата си по този метод? Всичкият грим, нечистотия и лой запушват порите ѝ и спомагат за

образуването на пъпки и комедони. Освен това, по този метод не ѝ разрешаваме да „ диша “. Ако пропуснем да почистим грима си преди лягане, тъй като сме умерени да вземем за пример, може и да ни спести време, само че в дълготраен проект, ще увеличим грижите за лицето си.

3. Внимателното следене на периода на валидност на продуктите

Повечето разкрасителни артикули имат много стеснен период на валидност, който би трябвало да съблюдаваме, изключително когато става въпрос за гримовете. Всички средства за хубост би трябвало да се употребяват най-вече 12 месеца, след отваряне на опаковката.

Свързани публикации.. Ползите на алое вера за хубостта 0 Как да се къпем мъдро за повече хубост? 0 Красотата на кожата идва с нейното здраве 0

4. По-честата промяна на самобръсначката

Колкото по-рядко сменяме самобръсначката си, толкоз повече бактерии, мъртви кафези и нечистотия се натрупват по нея. А това води до по-голям риск от инфекции, изключително в случай че имаме раничкки на сектора, който желаеме да третираме. Много значимо е след всяка приложимост на самобръсначката да се почиства и измива добре.

5. Почистване на четките за грим

Те също би трябвало да се почистват регулярно, тъй като честото им потребление води до струпване на останки от грим и мъртви кафези по повърхността. А това спомага за образуването на бактерии, причиняващи проблематична кожа.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР