Искаме да приличаме на Европа, но сме много далеч. Ние

...
Искаме да приличаме на Европа, но сме много далеч. Ние
Коментари Харесай

Искаме да приличаме на Европа, но сме много далеч

" Искаме да приличаме на Европа, само че сме доста надалеч. Ние сме на 147-мо място в света по доставяне на електричество ". Това съобщи в изявление за bTV икономистът Мика Зайкова. Тя добави, че към момента у нас има проблем с по-бедните региони.
Зайкова съобщи, че Видин към този момент не е най-бедната област у нас и в Европейския съюз. По думите ѝ, най-лош е животът в Благоевград. Според нея не е разумно област, която е близка до столицата, да е най-бедната в страната.
Зайкова смята, че ограниченията, които общественото министерство взима, не оказват помощ за подобряването на виталния стандарт. Тя даде за образец еднократните годишни помощи към празниците, които се дават на пенсионерите. Те обаче били незадоволителни, с цел да оказват помощ на възрастните хора.
" Ако някой твърди, че работещият безпаричен би трябвало да получава приход малко под или към прага на беднотия, това е цинизъм ", сподели още Зайкова. Тя добави, че в своите проучвания Институтът към КНСБ употребява точно методиката на Евростат.
" Методиката за установяване на беднотия не е една ", означи още Зайкова, която съобщи, че линията за беднотия е основа за обществените прехвърляния, само че те не би трябвало да бъдат включвани в нейното пресмятане.
Опасно е, че прагът на беднотия е основа за установяване на обществения трансфер за хора с увреждания, счита Зайкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР