Искаме да поздравим майките на деца с увреждания за това,

...
Искаме да поздравим майките на деца с увреждания за това,
Коментари Харесай

Нинова: Оставката на Симеонов е неискрена, той не осъзна вината си

Искаме да поздравим майките на деца с увреждания за това, че 26 дни не отстъпиха от най-милото си - детето си. Искаме да поздравим хората, които ги поддържаха. Голямата им победа не е единствено оставката на Валери Симеонов, тя е щрих в една по-голяма картина. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция.
Голямата победа е събудената гражданска сила. Преди две години това би било невероятно. Хората се опасяваха да имат друго мнение. Имаше незаинтересованост, че нищо не може да се промени. Голямата победа е, че възприятието за правдивост надви над страха и апатията. Затова те заслужават нашето почитание и уважението на цялата страна.

Що се отнася до оставката на Валери Симеонов - тя беше наложителна, само че е закъсняла, подадена под напън и неискрена. Той съобщи, че я подава, с цел да обезпечи успокоение на държавното управление, да не тежи като воденичен камък и поради медийна офанзива, а не поради осъзната виновност. Смятаме, че тази оставка няма да промени нищо, тъй като митингите към този момент са разнообразни, обстановката е друга.

И през днешния ден, хора от доста градове в страната стачкуват за по-високи приходи, против корупцията, за по-добри пътища, за по-ниски налози, за правдивост. Тази оставка няма по какъв начин да промени нещата, защото ръководещите не желаят да трансформират политиките. Протестите към този момент не са единствено за една или друга персона. Те са за провежданите политики, а очевидно ръководещите не желаят да ги трансформират. Ние се обръщаме към тях: Част от настояванията на протестиращите, уважаеми ръководещи, ги имате на бюрата си от преди месец. ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ги внесе като закони, като да вземем за пример - Алтернативния ни бюджет. Един път ги отхвърлихте, помислете си преди да гласувате повторно след една седмица, на второ четене.

Нашето държание - продължаваме да бъдем изразители и вносители на част от настояванията на митингите, които освен сме внесли в Народното събрание, само че ще ги отстояваме, тъй като те са аргументирани, рационални подкрепени с цифри и най-вече- вероятни. Продължаваме в този дух, да представляваме тези претенции там, където е мястото за тяхното решение - в българския парламент. Що се отнася до това- дали ще се записваме за кворум, решението ще вземем в понеделник на съвещание на ИБ на Българска социалистическа партия и на управлението на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР