Искаме да помогне на всеки, но не можем да хвърляме

...
Искаме да помогне на всеки, но не можем да хвърляме
Коментари Харесай

Финансова инжекция за най-засегнатите компании

Искаме да помогне на всеки, само че не можем да хвърляме пари от хеликоптер, сподели вицепремиерът
1/5 или  1/6 от годишния си оборот ще е размерът на финансовата инжекция за най-засегнатите от кризага компании. Добрата вест заяви вицепремиерът Томислав Дончев в изявление за бТВ. Ще има безплатна помощ за бизнеса, потърпевш от изключителното състояние, сподели той. В момента се създават съответните схеми. Ще бъдат подкрепени и фирмите, на които бизнесът им има вероятност да оцелее и след рецесията. „ Те ще бъдат извънредно семпли, за ликвидна поддръжка, с най-малко административен напън. Примерно наранена компания ще има право да получи 1/5 или  1/6 от годишния си оборот “, изясни вицепремиерът. Той разгласи и какво приложение създава държавното управление в помощ на жителите. То евентуално ще бъде публично показано в събота.

„ Служебната част от това приложение към този момент се употребява от полиция, от службата на РЗИ.

Приложението разрешава всеки жител да се записва, този, който има признаци, да си опише признаците и на база на картината на всичко това, което е въвел, той незабавно ще бъде потърсен от доктор. Най–малкото от персоналния си доктор “, изясни Томислав Дончев.

Вицепремиерът предизвести, че не е несъмнено, че карантинните ограничения ще отпаднат след 13 май, до когато предлагането за удължение на изключителното състояние. За хората, които са останали без работа, само че нямат право на обезщетение за безработица той подсети, че разновидността са обществени помощи.

„ Ние имаме желание да стигнем до всеки, който има потребност, в това време не сме в положение да хвърляме пари от хеликоптер “, сподели в умозаключение вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР