Искаме да поддържаме социалния диалог с всички браншови организации. Случващото

...
Искаме да поддържаме социалния диалог с всички браншови организации. Случващото
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Диалог ще се води, но с цивилизовани средства, а не със записване на срещи

" Искаме да поддържаме обществения разговор с всички браншови организации. Случващото се в транспортния отрасъл има две страни. Първо ние би трябвало да реализираме съгласие, с цел да се движи стопанската система. От друга страна българското държавно управление не може да одобри извиване на ръце. Когато някой споделя " оставка " и желае преференциални условия без да се съобрази със обстановката - това държавното управление не може да го схване ", това съобщи Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер пред bTV.

" Това, което ние чуваме е " оставка ". Диалог ще се води, само че с цивилизовани средства, а не със записване на срещи ", безапелационен беше той.

" На мен ми се коства, че когато някой изиска преференциални ТОЛ такси, това е извиване на ръце. Мисля, че сме създали най-доборото, с цел да могат превозвачите си да покажат настояванията си, само че не и да смущават българските градове ", продължи Лорер.

" Някои от тях избраха този метод, само че други са подготвени да продължат с договарянията ", акцентира Министърът на нововъведенията и растежа.

По думите му отрасловите министерства би трябвало да намерят метода за разговор с превозвачите.

" Има доста сериозна инфлация, движена главно от цената на енергоносителите. Правителството би трябвало да се погрижи за българската стопанска система и българските жители. Антиинфлационния пакет се води от Министерството на финансите ", добави Лорер.

И посочи, че антиинфлациония пакет е на стойност сред 1 и 2 мрлд. лева

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР