Искаме да ориентираме децата и към уменията, заяви в сутрешния

...
Искаме да ориентираме децата и към уменията, заяви в сутрешния
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Изпитът след 10. клас не е матура

Искаме да ориентираме децата и към уменията, съобщи в утринния блок на БНТ1 министърът на образованието Красимир Вълчев. Това, съгласно него, допуска да бъде пренастроена цялата система към по-креативните учители, които предизвикват децата да мислят.

Компетентностният метод е признат и със закон от 2016 година, смяната обаче следва да се случи, защото това е непрекъснат развой, сподели Вълчев.

Красимир Вълчев, министър на образованието: Тази смяна допуска по-малко да се следва учебника, повече да се насочи образованието към уменията, всички принадлежности - квалификацията и оценяването би трябвало да бъдат изменени, контролът.  Красимир Вълчев: Изпитите след 10-ти клас ще ревизират знанията на учениците Красимир Вълчев: Изпитите след 10-ти клас ще ревизират знанията на учениците
Гимназиалното обучение е разграничено на два стадия, което дава опция за хоризонтала проводимост, както и учениците да аплайват в друго учили...

Изпитът след 10. клас не е елиминаторен, акцентира Вълчев. От него не зависи продължаването в 11. клас, той не е матура.

Изпитът ще даде удостоверение след 10 клас, което ще е належащо, в случай че децата желаят да аплайват в друго учебно заведение, защото ще има спомагателен проект банкет.

Вълчев сподели още, че продължава работата по това учителските заплати да нарастват, като задачата е да доближи приблизително равнище от към 1500 лева през 2021 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР