Искаме да ориентираме децата и към уменията. Това заяви министърът

...
Искаме да ориентираме децата и към уменията. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Изпитите след 10 клас не са матура, успокоява Вълчев

Искаме да ориентираме децата и към уменията. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев пред Българска национална телевизия. Той уточни, че за задачата цялата просветителна система би трябвало да бъде пренастроена към по-креативните учители, които да предизвикват децата да мислят.

Компетентностният метод е признат със закон от 2016 година Промяната обаче следва да се случи, защото това е непрекъснат развой, изясни той.

Министърът уточни, че тази смяна допуска по-малко да се следва учебника, а образованието да се насочи повече към уменията.

По отношение на наложителните изпити след 10 клас, против които преди дни възразиха учениците, Вълчев посочи, че не става въпрос за елиминаторен изпит.

От него не зависи продължаването в 11 клас, той не е матура, безапелационен бе министърът.

Той уточни, че изпитът ще дава удостоверение след 10 клас, което ще е належащо, в случай че децата желаят да аплайват в друго учебно заведение, защото ще има спомагателен проект банкет.

Относно възнагражденията на учителите Вълчев съобщи, че задачата е до 2021 година междинната работна заплата да стане към 1500 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР