Искаме да обясним дали нещата са толкова драматични, колкото пробват

...
Искаме да обясним дали нещата са толкова драматични, колкото пробват
Коментари Харесай

Кметът Васил Терзиев отговори на ГЕРБ-СДС за чистката в Столична община

Искаме да разбираем дали нещата са толкоз трагични, колкото пробват да бъдат показани. Най-добре се работи с числа и обстоятелства. Това съобщи кметът на София в отговор на обвинявания на общинските съветници от ГЕРБ- в СОС.

„ В Столична община има 1442 позиции – това е щатно разписание, както и спомагателни действия. 128 чиновници са напуснали Столична община от встъпването в служба на новата администрация, това са 8.9%. От тези 128 чиновници 37 поради постъпване на работа на служителя, който е определен, или е спечелил конкурс за позицията, 8 са постъпили на държавна работа в друга администрация, 16 са пенсионирани, 41 души са освободени по взаимно единодушие, а 20 по самодейност на работодателя против уговорено обезщетение. За да избегнем операциите, това е 1% от всички заето в Столична община, по-точно 1.4% “, добави го зам.-кметът по финанси в Следствен отдел към окръжна прокуратура Иван Василев. 

„ Изплатените компенсации за същия интервал са общо 727 880, 40 лева 296 000 от тях са за необработен годишен отпуск от тези чиновници, които са освободени, 212 000 по Закона за пенсиониране и 137 000 уговорено обезщетение в хипотезата по самодейност на работодателя. Така приблизително на човек сме изплатили 6856 лева “, уточни още Василев, пердава Дарик.

По думите на кмета и зам.-кмета изплащането на компенсации под каквато и да е форма е съблюдаване на буквата на закона и е справедливо за всеки един от тези чиновници. 

„ Също по този начин изплащането на компенсации в хипотезата на освобождение по самодейност на работодателя е демонстрация на почитание от страна на управлението на Столична община в лицето на кмета към тези чиновници. Всичко друго, което ще се изговори през днешния ден, ще е опит за операции и конфигуриране на чиновниците на администрацията и заблуждение на обществото “, сподели още той. 

Василев прикани хората да наблюдават другите общини „ какъв дрийм тийм ще създадат от някои от чиновниците, които са от Столична община “. 

„ Също по този начин ви апелирам да следите кои компании ще стартират да печелят поръчки в тези общини “, добави Василев. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР