Искаме да напуснем ЕС достойно. Нито ще празнува, нито ще

...
Искаме да напуснем ЕС достойно. Нито ще празнува, нито ще
Коментари Харесай

Посланик Ема Хопкинс: 140 000 български граждани са подали молба за статут на уседналост

„ Искаме да напуснем Европейски Съюз почтено. Нито ще чества, нито ще оплакваме, а гледаме с положителен взор напред в бъдещето “, сподели в „ Тази заран “ посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс в изявление за bTV.
140 000 български жители са подали молба за статут на уседналост, осведоми тя.
„ От 1 януари 2021 година ще въведем нова скица за емиграция. Това са разпоредбите, които ще се отнасят до тези, които по-дългосрочно да работят или учат в Обединеното кралство. Възможно е тази скица да обхване и сезонната работа. Ако желаете обаче да посетите Англия за период, по-малък от 90 дни, или просто на посещаване, ще можете да извършите това без виза “, разясни Ема Хопкинс.
До края на тази година българите имат опцията да се заселят в Обединеното кралство и да останат там дълготрайно.
Около 6000 български студенти учат на Острова. До края на 2020 година всеки може да стартира образование там при същите условия, такси и достъп до студентски заеми. В идващите месеци ще бъде разгласен какъв ще е режимът за интервала след 2020 година
„ Възможно е да има смяна. Британските университет обаче биха желали да се резервира преференциалният достъп за европейски жители, тъй че това ще бъде обект на договаряния “, изясни посланикът на Англия у нас.
Тази седмица се слага началото на нова акция по отношение на търговията с 13 страни отвън Европейски Съюз.
„ Много сме разчувствани от опцията да укрепим контактите си с някои страни, с които имаме исторически мощни връзки. В региона на външната политика няма да бъдем обърнати на открито, ще сме дейни в интернационален проект. Ще укрепим своята дипломатическа работа “, сподели още Ема Хопкинс.
„ Няма да седим към една маса с Европейски Съюз, само че това не значи, че няма да си приказваме. Това ни дава опция да работим по по-различен метод. В огромна степен всичко, което вършим, ще остане непроменено, тъй като споделяме едни и същи полезности “, добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР