Искаме да намерим работещия модел. Усилията продължават. Ние предлагаме вариант,

...
Искаме да намерим работещия модел. Усилията продължават. Ние предлагаме вариант,
Коментари Харесай

Българска стока в големите вериги - възможна ли е мисията?

Искаме да намерим работещия модел. Усилията не престават. Ние предлагаме вид, който считаме, че няма да наруши досегашния принцип на логистика и доставка на комерсиалните вериги, само че ще им даде обвързване да отделят задоволително площи за българска продукция. Това сподели в ефира на утринния блок на bTV министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по тематиката с достъпа на български артикули до огромните търговски вериги.
Според нея това е маркетингово решение на всяка верига по какъв начин ще реагира да даде достъп до районни артикули. Имаме 25 000 производители на плодове и зеленчуци - главно в сезон. На процедура това, което се случи по време на рецесията, сподели дефектите в системата на действие на предложение на храна, означи Танева.
" Каква е повода да се оскъпят артикули, няма такава ", уверена е министър Танева. Тук има локален детайл. Потребителят ще реши какво да купи, а размерите на зареждане на стока ще зависият от търсенето. Ще има домат, който е откъснат през вчерашния ден, и домат, донесен извън, стана ясно още от думите на Десислава Танева. Според нея има доста причини, тъй като комерсиалните вериги би трябвало да създадат разноски. Министърът уточни, че предложенията на Земеделското ведомство са част от намаляването на вредите от икономическите последици от рецесията за българския производител.
Не сме скарани с огромните търговски вериги, в противен случай - имам самодейност към тях да създадем работещ модел, който и на тях ще е вероятен. Някои от тях ще го осъществят като маркетингова идея, смята още земеделският министър.
Танева разясни, че по пазарите важат всички ограничавания, които са наложени от управляващите. Тя акцентира, че РЗИ би трябвало да следи спазването на предписаните ограничения. Според министъра за Великденските празници можем да сложим всичко, което е създадено в България. " Аз, несъмнено, бих призовала за това ", разгласи Десислава Танева.


Албена Симеонова от Асоциация " Биопродукти " уточни, че от сектора упорстват в огромните търговски обекти да влязат българските артикули. Ние разговор с тях нямаме, несъмнено, с някои изключения, уточни Симеонова. В момента в действителност производителите страдат и не могат да осъществят продуктите си. 
Смятам, че българското държавно управление поставя старания да ускори обезпечаването на страна с храни. Веригите не би трябвало да се сърдят, смята и Кирил Вътев от Асоциацията на месопреработвателите. По думите му в ефира на " Тази заран " постановлението би трябвало да се огледа още един път и сигурно ще се реализира компромис.
Според комерсиалните вериги мярката би умъртвила конкуренцията и това ще докара до компромис с качеството.
Това не са нови хрумвания, в доста страни я има мярката за до 200 км производител – продажба на артикул в магазина. Това сподели Теодор Дечев от АИКБ в ефира на Нова телевизия. Според него би трябвало да се гледа не от позиция „ ковид ”, а от позиция отбрана на българската стопанска система. Той беше безапелационен, че никой не желае да пъди комерсиалните вериги – съгласно него въпросът е освен да ти продават стоката, а в изискванията. По думите на Дечев, има мърчандайзинг условия от страна на веригите – да вземем за пример доставка на несъмнено количество за избрана цена, като съгласно Дечев „ уважаемите вериги послъгват ” за цените. Дечев обаче призна и че зеленчуковата ни продукция е по-скъпа от непознатата, само че при промоциите се работи единствено за оборот и себестойност, не на облага.

То е интервенция и в моето дружество, съобщи Димитър Зоров, който обаче поздрави земеделския министър Десислава Танева. Зоров е лицето на млечния отрасъл в България. Той изиска незабавна помощ за отглеждането на животни от позиция „ млекопроизводство ”, който видя ситуацията там като „ пациент на обдишване ”. Млечният производител желае 90% от млечните артикули да са създадени в България и 100% от тях да са от българско сурово мляко. Зоров беше безапелационен и за друго – не е правилно, че не може да бъдат доставени нужните количества, само че той приказва единствено за млечния бранш. Той предизвести, че хората са обезверени и освирепели и са подготвени да стигнат до крайности.
В никакъв случай – по този начин Зоров отговори на въпрос може ли в този момент поради „ българското ” да има повишаване. Той е сигурен, че няма европейска взаимност. Според него, Европейски Съюз основава пазар за остатъци.
Животновъдът Бойко Синапов също благодари на Танева и беше безапелационен в ефира на " Здравей, България " – огромните вериги притискат българските производители. Синапов е уверен, че комерсиалните вериги ще излязат от България, а не да слагат условия българските производители да вършат пазари на паркингите на магазините на огромните вериги.
Атанаска Бялкова от Сдружението на българските оранжерийни производители удостовери, че от 10 години желаят да има обособени щандове за българско произвеждане в огромните вериги. Крайно време е, изключително в този интервал на пандемия, акцентира Бялкова. Тя изиска всеки производител да си излезе с логото в магазините и „ след време ще се разбере ” кой коя стока избира. „ Техните паркинги са много дребни, с цел да ни съберат – техните клиенти няма да има къде да си паркират колите ”, иронизира Бялкова. Веригите да се осъзнаят, прикани тя.
Темата продължава и в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР