Искаме да е ясно - няма позиция на Комисията по

...
Искаме да е ясно - няма позиция на Комисията по
Коментари Харесай

Евродепутат: ЕП няма да служи на личните интереси на Борисов

" Искаме да е ясно - няма позиция на Комисията по бюджетен надзор в Екологичен потенциал, която споделя, че обвиняванията и фотосите от вкъщи на господин Борисов са манипулирани или подправени. Това, което групата на ЕНП се опита да внуши, е явен удар върху престижа на Европейски Съюз. Ние не можем и няма да позволим Европейският парламент да служи на персоналните ползи на господин Борисов ", съобщи румънският евродепутат Клаудиу Манда.

Той е представител на групата на социалистите в Комисията по бюджетен надзор.

Изявлението му е във връзка известието на евродепутата Томаш Здеховски от ЕНП от през вчерашния ден, че съгласно получено от българската прокуратура писмо фотосите със златните кюлчета в спалнята на премиера Бойко Борисов са манипулирани.

Евродепутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева ще предложи през днешния ден да бъде проведено ново чуване в Европейския парламент за обстановката в България. Йончева също отхвърля изказванията на Здеховски.

“В нито един документ на Европейския парламент няма сходно умозаключение. Нещо повече - такава констатация няма и в писмото на българската прокуратура ", написа тя във фейсбук.



Като член на мониторинговата група за народна власт на Европейския парламент, която следи обстановката в България, Йончева разполага с това писмо. То е получено в края на юни и в мониторинговата група, която беше на посещаване в София през есента на 2021 година

По думите й за експертизата на фотосите е написано следното:

„ Установено е, че доколкото оценените файлове не са истинските, а копия от тях, не е допустимо да се откри тъкмо какво и по кое време е било снимано. “

На чуването, което ще изиска българската евродепутатка, е доста евентуално да бъде поканен основният прокурор Иван Гешев, с цел да изясни напредъка на работата по случаите със фотосите с кюлчетата и “Барселонагейт”.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР