Искаме да благодарим на вицепремиерът Марияна Николова. В рамките на

...
Искаме да благодарим на вицепремиерът Марияна Николова. В рамките на
Коментари Харесай

Павлина Филипова: Борим се за парите на българите и за туризма в България

Искаме да благодарим на вицепремиерът Марияна Николова. В рамките на месец успяхме да реализираме триумф. Ние в действителност сме без ликвидност. Това съобщи на брифинг Павлина Филипова, представител на Обединение "Бъдеще за туризма " за отпуснатите 10 млн. лв. за туроператорите у нас.

По думите ѝ крачката е доста минимална, само че е крачка напред и тези средства ще се налеят в българската стопанска система.

След среща при Борисов - отпускат незабавно 10 млн. лева за туроператорите

Получаваме схващане и се надяваме това да е една дребна стъпка към спасяването на сектора. Надяваме се и екскурзоводите да получат нещо, тъй като да вземем за пример в културата получиха по три минимални заплати. Мярката 60/40 работи ненапълно, сподели още Емил Абазов.

Филипова съобщи, че се надяват на предстоящ разговор и работа. "Получаваме от 6 до 7% от сумата, която желаем и те ще бъдат разпределени сред 3000 оператора. Водим разговор с министър Николова и се надяваме да бъде избавен бранша. Трябва да стане ясно, че в случай че нас ни няма - то доста огромна част от парите на българите ще останат като субсидия на непознати стопански системи ", съобщи още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР