Искаме бързо да се глада нашето предложение, защото ако то

...
Искаме бързо да се глада нашето предложение, защото ако то
Коментари Харесай

Нинова: Отпадането на съкратеното следствие да се гледа възможно най-бързо

„ Искаме бързо да се глада нашето предложение, тъй като в случай че то бъде признато до влизане в съда на делото по случая „ Сотиря “, към него ще се приложи новият закон и няма да има кратко произвеждане “.

За това прикани на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Нейната парламентарна група инициира промени в Наказателно-процесуален кодекс , които плануват отпадане на съкратеното правосъдно разследване, а с това и на опцията обвинените да подписват съглашение, които разрешават понижаване на присъдата при положение на тежки закононарушения.

Заедно с депутатите от левицата там бяха и близки на жертви на тежки престъпни действия, в които случаи е прилагано кратко произвеждане. Те внесоха в Народното събрание и подписка със същите претенции, които съгласно тях ще доведат до правдивост и отмъщение при тези закононарушения.

Ако законът не бъде признат, те даже заплашват и с гражданско непокорство. 

„ Категорично ги поддържаме без никакви партийно-политически други възможности, експанзия или потребление на случая “ , съобщи Нинова. „ По покана на бабата на Крисия бях в техния дом и това, което видях, в никакъв случай не се не помни. Страшно значимо е тази борба да я доведем до дъно “, акцентира тя по връзки на случая в сливенското село Сотиря, където бе убита 7-годишната Криси.



В Народното събрание през днешния ден бе и нейната баба, която от името на всички протестиращи прикани партиите и политиците да припознаят настояването им за промени в закона, с цел да няма към този момент „ убийци на независимост “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР