Искаме България да бъде модерна, правова, европейска държава, в която

...
Искаме България да бъде модерна, правова, европейска държава, в която
Коментари Харесай

Филип Попов: БСП ще бъде фактор на стабилност

Искаме България да бъде съвременна, правова, европейска страна, в която всеки български жител има бъдеще.

„ Българска социалистическа партия тръгваме на тези избори, поставяйки на напред във времето значими и неотложни въпроси, които страната би трябвало да реши ". Това съобщи в ефира на BG on Air Филип Попов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Според него Българска социалистическа партия е посочила и е потвърдила в предходните две национални събрания, че е поредна, ясна, безапелационна и транспарантно прави своята политика.

Като съществени въпроси пред страната ни Филип Попов сложи - покачването на цената на газта, ток, парно, Коронавирус рецесията, Планът за възобновяване и развиване, възходящата инфлацията.

„ Очевидно служебният кабинет не може да се оправи с тези проблеми. Ние предложихме съответни, точни и ясни ограничения ", изясни социалистът. Като съществени ограничения той уточни - понижаване на Данък добавена стойност и акциза на енергоносителите за първите 6 месеца, с опция този период да бъде удължен; понижаване на налога на дребната потребителска кошница, както е в Гърция; дотация за всяко домакинство на 200 kWh. (в Гърция тя е 300 kWh); семействата с незадоволително приходи да имат достъп до избрани мощности за 6 месеца, а при положение, че те не могат да си платят електричеството, да не им се стопира токът за период от 10 месеца. „ Българска социалистическа партия сподели, че подхожда държавнически и отговорно. Потърсихме сътрудници в предходния парламент като се изключи ГЕРБ и Движение за права и свободи, и направихме всичко допустимо да има постоянен кабинет ", напомни той. По думите му един идващ постоянен кабинет би трябвало да подходи доста отговорно и към по този начин наречената „ Зелена договорка " - да изиска от Брюксел да не се затварят " Мариците " до 2035 година, както е извоювала Полша до 2050 година

Като други значими промени Филип Попов уточни тези в правосъдната система, опазване на здравето и всички стълбове на държавността.л, които са разрушени.

„ Българска социалистическа партия за България " ще направи всичко допустимо да има постоянен кабинет в България. Без Българска социалистическа партия няма по какъв начин да има устойчиво държавно управление ", безапелационен бе Попов. Той акцентира, че и социологическите изследвания демонстрират, че Българска социалистическа партия ще бъде фактор на непоклатимост и в идващия парламент. „ Ще работим за постоянно държавно управление, което да се заеме с тези незабавни ограничения, с цел да могат българските жители да преживеят тази рецесия ", изясни социалистът. Той отхвърли налагането на разделянето на партии на статуквото и на смяната. Попов напомни, че Българска социалистическа партия е първата партия, която се е борила против статуквото и модела на ГЕРБ. „ Искаме България да бъде съвременна, правова, европейска страна, в която всеки български жител има бъдеще и развиване, не да мисли дали ще може да заплати тока си, дали ще им пари за храна или за медикаменти ", акцентира социалистът. Според него с отговорност, мъдрост и по-малко егоцентризъм от някои партии ще може да се сформира постоянен кабинет, който да се оправи с проблемите в страната. Той бе безапелационен, че от всички партии Българска социалистическа партия няма да организира диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Попов акцентира, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която е посочила и цели за първите 100 дни. Той съобщи, че водачите на Българска социалистическа партия са експерти, потвърдени в своите сфери, както и в парламентарните борби против ГЕРБ и техния метод на ръководство. Като борби в последните два Народното събрание Попов уточни тези за преизчисляване на пенсиите, повишение на майчинските, парите за студентите. " С тези водачи и своето държание през последните месеци Българска социалистическа партия върви към един доста по-добър резултат ", безапелационен бе социалистът.

По мотив президентските избори Попов разяснява, че Българска социалистическа партия е декларирала своята поддръжка за Румен Радев и Илияна Йотова. „ Надяваме се на един логичен спор сред претендентите по тематики, които са от пълномощията на президента ", добави той. По отношение на претендента на ГЕРБ за президент, социалистът съобщи: „ Той самичък се дефинира като „ обединител ". Кой ще сплотява? Как ще сплотява? Кой седи зад него? ".

По думите му ГЕРБ са знак на корупция, което е потвърдено от интернационалните и журналистически следствия. „ И Европейски Съюз, и Съединени американски щати сочат България като образец на корупция и затъваща страна. Кой ще сплотява? Тези корупционни схеми ли? ", попита още социалистът.

Помолен да разяснява проблема с централата на левицата на „ Позитано ", Филип Попов изясни, че той е неуместен. „ Касае се за едно безумство, както юридическо, по този начин и политическо. Областният шеф на София е извадил изпълнителен лист, при все това в Закона за политическите партии е направена смяна през 2019 година и тя гласи, че политическите партии с над 1% поддръжка употребяват гратис пространства ", изясни той. Според него би трябвало да бъде запитан регионалният шеф на София на какво съображение е извадил този изпълнителен лист. Той акцентира, че Българска социалистическа партия ще търси своите права по правосъден ред. Попов акцентира, че още повече това да се прави на прага на парламентарни и президентски избори не дава отговор на правния мир в България, както и обикновените политически демократични правила.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР